25 dkg félzsíros tehéntúró
25 dkg liszt
25 dkg margarin
só
Az alapanyagokat jól összedolgozzuk. Kb. egy órán át pihentetjük (előző nap is elkészíthetjük, hűtőszekrényben állni hagyjuk). Egyforma nagyságúakra szaggatjuk, majd előmelegített sütőben 20/25 percig sütjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrom (előtte azért cukros tejben futtassuk fel az élesztőt) A tésztát 15 részre osztom. Mindegyiket tenyérnyi téglalapra nyújtom. Beletekerem a virslit...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a tejfölt, a 2 tojássárgáját, beleszórjuk az élesztőt, illetve a sót. Jól kidolgozzuk. Puha tésztát kapunk. Pihentetni kell 1-2 órá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet kimérjük, hozzáadjuk a sót, élesztőt, édesítőt, elkeverjük, hozzáöntjük a vizet, tejet, “összemorzsoljuk”, majd az olajat is hozzáadva rugalmas tésztát gyúrunk. Letakarv...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesTegyük a szárított élesztőt és a cukrot, a meglangyosított tejbe. Adjunk hozzá, 1 tojást, sót, 50 g vajat és a 350 g lisztet. Dolgozzuk jól össze, az így kapott tésztát, pihentessü...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: Közepes