Családireceptkönyv.hu

Vajas pogácsa


Írta:

Elk. idő: 1 óra 30 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Az élesztő felfuttatásához
2 dkg élesztő (friss)
1.5 dl 2,8%-os tej
1 kávéskanál kristálycukor

A tésztához
40 dkg vaj
60 dkg búzaliszt (BL55)
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
3 csapott kávéskanál só
2 teáskanál kristálycukor

A megkenéshez
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)

Elkészítés:


1. A tejet meglangyosítom, belemorzsolom az élesztőt és hozzáadom a cukrot. Félreteszem, hagyom, hogy felfusson.
2. A többi hozzávalót kimérem és egy tálba teszem. Ha az élesztő felfutott, hozzáadom a többihez.
3. A kidolgozott tésztát letakarva meleg helyre teszem és 1 órán keresztül kelesztem.
4. A megkelt pogácsa tésztát nyújtó deszkára borítom és egy jó ujjnyira elnyújtom. A felületét éles késsel bevagdosom.
5. Pogácsa szaggatóval kiszaggatom.
6. 180 C- os sütőben aranybarnára sütöm.

Vajas pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Juhtúrós tekercs
Juhtúrós tekercs

A tejet meglangyosítottam, kb. 1,5 dl-ben feloldottam a cukrot, belemorzsoltam az élesztőt, és hagytam felfutni. Közben a maradék tejet a dagasztógép táljába öntöttem, hozzáadtam...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Újhagymás joghurtos pogácsa serpenyőben
Újhagymás joghurtos pogácsa serpenyőben

Tegyük bele a szódabikarbónát a langyos joghurtba (1 percre tegyük a mikrosütőbe a joghurtot) és hagyjuk állni 5 percig, majd adjuk hozzá a két darab nyers tojást, keverjük jól öss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Amália
Sajtos rúd Tacsitól
Sajtos rúd Tacsitól

A hozzávalókat összegyúrom, 1 éjszaka pihentetem hűtőbe. Másnap kisodrom nem vékonyra. Tojássárgájával megkenem, sajttal megszórom a rudakra vágott tésztát, és 200 fokon szép pir...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyors sajtos pogácsa
Gyors sajtos pogácsa

A sütőporos liszttel elmorzsoljuk a vajat/margarint, de lehetőleg minél gyorsabban, hogy ne olvadjon meg a zsiradék. Belekeverjük a reszelt sajtot és hozzáadjuk a sót, majd annyi...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk