Az élesztő felfuttatásához
2 dkg élesztő (friss)
1.5 dl 2,8%-os tej
1 kávéskanál kristálycukor
A tésztához
40 dkg vaj
60 dkg búzaliszt (BL55)
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
3 csapott kávéskanál só
2 teáskanál kristálycukor
A megkenéshez
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1. A tejet meglangyosítom, belemorzsolom az élesztőt és hozzáadom a cukrot. Félreteszem, hagyom, hogy felfusson.
2. A többi hozzávalót kimérem és egy tálba teszem. Ha az élesztő felfutott, hozzáadom a többihez.
3. A kidolgozott tésztát letakarva meleg helyre teszem és 1 órán keresztül kelesztem.
4. A megkelt pogácsa tésztát nyújtó deszkára borítom és egy jó ujjnyira elnyújtom. A felületét éles késsel bevagdosom.
5. Pogácsa szaggatóval kiszaggatom.
6. 180 C- os sütőben aranybarnára sütöm.
A lisztben elmorzsoljuk a margarint, beletesszük a sót, tojássárgákat, a felfuttatott élesztőt , a fele reszelt sajtot és a félpohár tejfölt. Jól összegyúrjuk, hat gömböccé osztjuk...
Elkészítési idő:Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben. Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjü�rjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és...
Elkészítési idő:◾️A hozzávalókat összegyúrjuk. 2 cm vastagra nyújtjuk a tésztát. ◾️A legkisebb szaggatóval kiszaggatjuk. ◾️Sütőpapíros tepsire tesszük a korongokat. ◾️Megkenjük a tetejüket a...
Elkészítési idő: 60 perc