Az élesztő felfuttatásához
2 dkg élesztő (friss)
1.5 dl 2,8%-os tej
1 kávéskanál kristálycukor
A tésztához
40 dkg vaj
60 dkg búzaliszt (BL55)
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
3 csapott kávéskanál só
2 teáskanál kristálycukor
A megkenéshez
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1. A tejet meglangyosítom, belemorzsolom az élesztőt és hozzáadom a cukrot. Félreteszem, hagyom, hogy felfusson.
2. A többi hozzávalót kimérem és egy tálba teszem. Ha az élesztő felfutott, hozzáadom a többihez.
3. A kidolgozott tésztát letakarva meleg helyre teszem és 1 órán keresztül kelesztem.
4. A megkelt pogácsa tésztát nyújtó deszkára borítom és egy jó ujjnyira elnyújtom. A felületét éles késsel bevagdosom.
5. Pogácsa szaggatóval kiszaggatom.
6. 180 C- os sütőben aranybarnára sütöm.
Hozzávalók: 60 dkg liszt, fele sima, fele grízes, 2,5 dkg élesztő, 2,5-3 dl langyos tej, egy kávéskanál só, egy evőkanál cukor, 125 g-os natúr joghurt, 1 evőkanál olaj /helyette le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal, tejfölt melegítjük belemorzsoljuk az élesztőt,felfuttatjuk, beleöntjük a lisztbe elkeverjük benne a tojások sárgáját fél órát pihentetjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl langyos tejben ( tegyünk bele 1 csipet cukrot) felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, a maradék langyos tejjel bedagasszuk. Konyhar...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűzeket jól összedolgozzuk, beleteszünk 3 dkg élesztőt-melyet langyos tejben felfuttattunk. Pihenni hagyjuk, fél óránként kinyújtjuk, újra hajtogatjuk. Pogácsa szaggatóval kiszaggatj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű