- 4 csésze rendes, nem túl krémes krumplipüré
- 2 csésze sajt
- 1 nagy tojás
- 1/4 v 1/2 csésze liszt
- 3 tk aprított snidling
- 1/2 csésze zsemlemorzsa
- 2-3 ek olaj
- tejföl
A hozzávalókat összekeverjük, majd evőkanálnyi darabokat szedünk ki, amit 1 cm vastagságúra nyújtunk. Zsemlemorzsába forgatjuk és megsütjük. Tejföllel tálaljuk.
1 csésze 3 dl
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd belereszeljük a sajtot, beleszórjuk a sót és jól összekeverjük. Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk 1,5 dl langyos, de nem forró tejben, majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztából 7 cm átmérőjű szaggatóval páros darabszámú kört vágunk ki. A felét sütőpapíros lemezre rakosgatjuk, lekenjük felvert tojással. A tésztakorongok közepére halmozzuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejbe, elkeverjük a cukorral és felfuttatjuk, a lisztet kimérjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót a felfuttatott élesztővel együtt, majd alaposan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKinyújtani és kis pogácsákat sütni, ha kihűlt megtőlteni 2 db-ot és reszelt sajtba forgatni
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű