- 4 csésze rendes, nem túl krémes krumplipüré
- 2 csésze sajt
- 1 nagy tojás
- 1/4 v 1/2 csésze liszt
- 3 tk aprított snidling
- 1/2 csésze zsemlemorzsa
- 2-3 ek olaj
- tejföl
A hozzávalókat összekeverjük, majd evőkanálnyi darabokat szedünk ki, amit 1 cm vastagságúra nyújtunk. Zsemlemorzsába forgatjuk és megsütjük. Tejföllel tálaljuk.
1 csésze 3 dl
1 4 főtt krumplit összetörünk, összegyúrjuk 2 dl tejföllel, 1 csomag élesztővel, 3 teáskanál sóval, kb. 1/2 kg sima liszttel. 2. Körbelisztezett mély tálban letakarva hagyjuk k...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőször a száraz hozzávalókat keverem össze,majd a vizet,végül az olajat. Lisztes gyúródeszkán 25 db.kis gombócot csinálok,majd kb.20cm.-es rudakat sodrok belőlük. Tepsibe rakosg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 3 dl tejet 8 dkg Rámával forrásig hevítünk. 2. Folytonos kavarás közben belekeverünk 16 dkg lisztet és addig kavarjuk, amíg a kanálról le nem válik. 3. Ha kicsit meghűlt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos tejben felfuttajuk a kanál cukorral, a lisztet a kockára vágott margarinnal elmorzsoljuk és a többi hozzávalóval összegyúrjuk, cipóvá formáljuk és egy órára b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű