menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos kréker


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



24 dkg sajt (én cheddar és pannónia sajtot használtam, cheddartól szép sárga lett a pannóniától finom íze)
6 dkg vaj vagy margarin
2 ek parmezán (ez el is hagyható)
csipet só
12 dkg liszt
2 ek hideg víz, de ez csak akkor kell, ha nagyon nem akar összeállni a tészta

Elkészítés:


A sajtot lereszeljük, a legjobb, ha aprítóval morzsalékosra daráljuk. A vajat és a lisztet elmorzsoljuk, belekeverjük a reszelt sajtot, sót, parmezánt és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Amikor összeállt, folpackba csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük.

2-3 mm vékonyra nyújtjuk, tetszés szerint kiszaggatjuk vagy feldaraboljuk (én kis kockákat szúrtam ki).

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 190 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Minél tovább sütjük, annál ropogósabb lesz.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ecetes-sós szál
Ecetes-sós szál

A margarint a liszttel és a sóval elmorzsolom. Az egyik tojást szétválasztom, a fehérjét elteszem, a többi tojást a tejföllel és az ecettel elkeverem, majd hozzáadom a margarinos...

Elkészítési idő: kb. 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymás – zöldfűszeres “sajt”golyók
Fokhagymás – zöldfűszeres “sajt”golyók

A hozzávalókat alaposan összekevertem, hagytam állni 10 percet, majd olajos kézzel kis golyócskákat formáltam es forró kókuszolajban par perc alatt aranybarnára sütöttem.

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
lángos
lángos

hűtős lángos.. Én a hűtős lángost csinálom: 50 dkg liszt, 1 db kefír, 1 tojás, só, 1 kávés kanál cukor, 3 dkg élesztő, 2-2,5 dl tej. Nem túl kemény tésztát dagasztok, hűtőben szé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Francia sajtos fánk
Francia sajtos fánk

A tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a felkockázott vajat, és megsózzuk. Amikor a vaj már teljesen felolvadt, beleöntjük a lisztet és kézi habverővel simára keverjük a masszát....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk