Hozzávalók
45 dkg liszt,
1 margarin,
2 dl tejföl,
1/2 csomag sütőpor,
25 dkg reszelt sajt /trappista vagy óvári /
1 kávéskanál só,
1 tojás a tészta kenéséhez
Elkészítése
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a sóval, bele morzsoljuk a margarint, majd alaposan összegyúrjuk a sajttal és a tejföllel. / a sajtból kb.3 dkg-ot kihagyhatunk a teteje beszórásához, vagy aki szereti köménymagot is szórhat rá
Fóliába tekerjük és 1 órára a hűtőbe tesszük. A hűtőből kivéve kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk, derelye vágóval kb. 1 cm széles 6-7 cm hosszú csíkokra vágjuk. Tetejét megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a maradék sajttal, esetleg köménymaggal, és egyenként margarinnal átkent sütőlemezre rendezzük. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt szép rózsaszínre sütjük.
Túlságosan ne szárítsuk ki, de ha véletlenül úgy adódik is kitűnő rágcsálni valót kapunk.
Sokáig el áll!!
Az almaecetet/citromlevet, sót és a vizet egy tálba mértem, hozzáadtam a liszteket és kézzel összegyúrtam az egészet. 10 percig állni hagytam a tésztát, majd kevés kenyérlisztte...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA langyos, cukros vízben felfuttatjuk az élesztőtA puha vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját, majd a felfutott élesztővel összeállítjuk, összegyúrj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vajat a tojások sárgájával kikeverjük hozzáadjuk a 4 evőkanál lisztbe elkevert sütőport, a 40 dkg bacont a 40 dkg sajtot. A 6 tojás fehérjék kemény habbá verjük, és óvatosan bele...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA tejet a tojásokkal, az élesztővel és a mascarponéval összekeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a lisztet, a sót, a mascarponét és közepes fokozaton kb. 5 percig dagasztjuk. Utána...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű