250 g liszt
250 g vaj
250 g túró
1 csokor medvehagyma
só
2 db tojássárgája
Megtisztítjuk a medvehagymát,icipicire aprítjuk,és összekeverjük a liszttel.
Rámorzsoljuk a túrót, hozzáadjuk a kb. másfél teáskanálnyi sót.
Lereszeljük nagy lyukú reszelővel a vajat,majd az eddig felsoroltakkal összegyúrjuk.
Lisztezett deszkán kb. 2 ujjnyi vastagra nyújtjuk, és pici pogácsaszaggatóval kivagdossuk.
A nagy tepsinkbe sütőpapírt rakunk,belepakoljuk a pogácsánkat, megkenjük tojássárgájával, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük. (Míg szép mélybarna nem lesz a pogik teteje)
A lisztet összekeverjük a sütőporral, sóval, elmorzsoljuk a vajjal, beletesszük a tojás sárgáit, a tejfölt és a sajtot. Jól összedolgozzuk. A tésztát kb. 3 mm vastagságúra kinyújt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat belemorzsolom a lisztbe, majd gyorsan összegyúrom a többi anyaggal (tejföl, reszelt sajt, só, tojássárgája). A kész, egyneművé gyúrt tésztát cipó alakúra formálom. Ha me...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához a hozzávalókat kimérjük és összegyúrjuk. Hagyjuk tíz percet pihenni. A pihenés után kinyújtjuk és a szoba-hőmérsékletű margarint rákenjük, majd először jobbról, aztá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, simára keverjük, felfuttatjuk. (kb. 10 perc) A lisztet (vagy liszteket) átszitáljuk, belekeverjük a sót, majd az olajat, végül a felfu...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz