250 g liszt
250 g vaj
250 g túró
1 csokor medvehagyma
só
2 db tojássárgája
Megtisztítjuk a medvehagymát,icipicire aprítjuk,és összekeverjük a liszttel.
Rámorzsoljuk a túrót, hozzáadjuk a kb. másfél teáskanálnyi sót.
Lereszeljük nagy lyukú reszelővel a vajat,majd az eddig felsoroltakkal összegyúrjuk.
Lisztezett deszkán kb. 2 ujjnyi vastagra nyújtjuk, és pici pogácsaszaggatóval kivagdossuk.
A nagy tepsinkbe sütőpapírt rakunk,belepakoljuk a pogácsánkat, megkenjük tojássárgájával, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük. (Míg szép mélybarna nem lesz a pogik teteje)
70 dkg liszt, kis pohár tejföl, 1 (25 dkg) margarin, 1,5 ek só, 1 ek cukor, 1 egész tojás és 1 tojás sárgája, 2dl langyos, cukros tejben egy egész élesztőt felfuttatjuk, egy fél fe...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesAz élesztőt kevés langyos vízben felfuttatom. A lisztet a fűszerekkel és az olívaolajjal összekeverem, hozzáadom az élesztőt, s a kész tésztát megkelesztem. Ha megkelt hosszú ruda...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézGépben kevertem és dagasztottam össze a hozzávalókat, majd hagytam duplájára kelni. 1,5 óra. Három részre osztottam a tésztát, hosszú rudakat sodortam, majd 3 nagyobb perecet form...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNagyon egyszerű! a karfiolt le kell reszelni (darálni) kB fél kiló karfiolt használtam, két tojás, 20 dkg mandulaliszt és 10 dkg tönkölyliszt (barátnőm sima liszttel csinálta), só...
Elkészítési idő: 0,5 Nehézség: Könnyű