50 dkg liszt
50 dkg margarin
50 dkg túró (sovány)
3 dkg só
1 csom. sütőpor
20 dkg sajt
2 db tojás
Az 50 dkg lisztet átszitálunk és elkeverünk 1 csomag sütőporral és 3 dkg sóval. Hozzágyúrunk 50 dkg sovány áttört túrót és 50 dkg margarint. Összedolgozzuk alaposan és 5 percig pihentetjük.
Kinyújtjuk lisztezett asztalon 2 cm vastagra a pogácsa tésztát és kiszúrjuk 3-4 cm átmérőjű kiszúróval.
A kiszúrt pogácsákat szorosan egymás mellé rakjuk az asztalon, majd lekenjük egész tojással és megszórjuk reszelt sajttal.
A sütőlemezre 5 cm-es távolságokra rakjuk a nyers pogácsákat, majd kelesztés nélkül 180 C’-os sütőben kb. 10 perc alatt kisütjük.
( tipp: elkészíthető sütőpor nélkül is, érdemes egy éjszakán keresztül a hűtőben pihentetni )
Nem elírás, a túró, a margarin s a liszt 1-1-1 arányban van, nem lehet elrontani, biztos a siker!
Keverjük össze a kókuszlisztet, a sót és a szódabikarbónát, majd adjuk hozzá a kókuszolajat, a citromlevet és a karfiolpürét, és keverjük simára. Majd jöhet a tojás, a snidling, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt előmelegítjük. 2. A leveles tésztát lisztezett deszkán téglalap formájúra, vékonyra kinyújtjuk. 3. A kolbászokat az oldalukon felvágjuk, és kinyomjuk belőle a hú...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőször a lisztet a vajjal és a tojással keverjük el, és gyúrjuk simára, majd tegyük bele a kivajazott quiche sütőbe. Nem nagy ördöngösség, egyszer kell ezt a formájú tepsit megvás...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pogácsát előző napról megmaradt főtt krumpli felhasználásával is készíthetjük, vagy a megmaradt krumplipüréből, de akkor ebben az esetben a margarinból kevesebbet tegyünk a pogác...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű