Családireceptkönyv.hu

Kelesztés nélküli sajtos rúd


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



50 dkg liszt
25 dkg zsír
1 tojás
2,5 dkg élesztő
1 kis pohár tejföl
fél dl tej
pici cukor
10 dkg reszelt sajt
1 ek só

Tetejére:

1 tojás
10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:


A lisztet a sóval, sajttal, tojással és a tejföllel elkeverjük. A cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd a tésztához öntjük, jól összedolgozzuk.

Lisztezett deszkára öntjük és kb 1 cm vastagra nyújtjuk. Tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk. Derelyevágóval rudakat vágunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Kb 180 fokos, előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Tipp:

Tetejét szezámmaggal is megszórhatjuk. Eddig aki kóstolta ezt a sajtosrudat, mindenki elkérte a receptjét.

Kelesztés nélküli sajtos rúd

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Nocarb lenmagpelyhes ropi
Nocarb lenmagpelyhes ropi

A lenmagpelyhet beáztatjuk a vízbe , a sót a rostsütőmixet kikeverjük, majd hozzáadjuk a lenmagpelyhet és felvert tojást, alaposan kidolgozzuk, majd hagyjuk állni 20 percet. Vég...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Debreceni Livi féle sajtos rúd
Debreceni Livi féle sajtos rúd

Összegyúrni, fél cm vastagságúra nyújtani. Derelyevágóval csíkokra vágni, tetejét tojással megkenni, szezámmal , szotyival megszórni. 170-180fokon 20-25 perc alatt megsütni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sajtos rúd
Sajtos rúd

Elkészítése A lisztet elkeverjük a sütőporral, a sóval, bele morzsoljuk a margarint, majd alaposan összegyúrjuk a sajttal és a tejföllel. / a sajtból kb.3 dkg-ot kihagyhat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk