50 dkg liszt
25 dkg zsír
1 tojás
2,5 dkg élesztő
1 kis pohár tejföl
fél dl tej
pici cukor
10 dkg reszelt sajt
1 ek só
Tetejére:
1 tojás
10 dkg reszelt sajt
A lisztet a sóval, sajttal, tojással és a tejföllel elkeverjük. A cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd a tésztához öntjük, jól összedolgozzuk.
Lisztezett deszkára öntjük és kb 1 cm vastagra nyújtjuk. Tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk. Derelyevágóval rudakat vágunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Kb 180 fokos, előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Tipp:
Tetejét szezámmaggal is megszórhatjuk. Eddig aki kóstolta ezt a sajtosrudat, mindenki elkérte a receptjét.
A káposztát megreszeljük, olajon megpároljuk. A hagymát olajon megpároljuk, rátesszük a darált húst, sózzuk és borsozzuk, majd puhára főzzük. Ha megfőtt, összekeverjük a káposztáv...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA hozzávalókat összegyúrjuk (előbb a nedves alapanyagokat keverjük el, majd ahhoz adjuk a szárazakat), végül 2 zsírpapír közt kinyújtjuk, megszórjuk reszelt sajttal, szeleteljük és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk, és a cukorral együtt felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztben elmorzsoljuk a zsírt. Belegyúrjuk a felfuttatott élesztőt a tejjel, a tojást és a tejfölt...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, 50 percig pihentetjük, majd 2 cm vastagra elnyújtjuk. Tetejét megvagdaljuk, tojásfehérjével lekenjük, kevés sóval meghintjük. Először alsó, majd felső...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes