menu

Családireceptkönyv.hu

Kelesztés nélküli sajtos rúd


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



50 dkg liszt
25 dkg zsír
1 tojás
2,5 dkg élesztő
1 kis pohár tejföl
fél dl tej
pici cukor
10 dkg reszelt sajt
1 ek só

Tetejére:

1 tojás
10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:


A lisztet a sóval, sajttal, tojással és a tejföllel elkeverjük. A cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd a tésztához öntjük, jól összedolgozzuk.

Lisztezett deszkára öntjük és kb 1 cm vastagra nyújtjuk. Tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk. Derelyevágóval rudakat vágunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Kb 180 fokos, előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Tipp:

Tetejét szezámmaggal is megszórhatjuk. Eddig aki kóstolta ezt a sajtosrudat, mindenki elkérte a receptjét.

Kelesztés nélküli sajtos rúd

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Hajtovány/Limara
Hajtovány/Limara

Mióta van kenyérsütőgépem, abban dagasztatom a tésztát. Előtte kézi mixerrel készítettem. Lágyabb kelt tésztát készítek, hagyom duplájára kelni. Lisztezett deszkára borítom, ketté...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Sajtos csiga*
Sajtos csiga*

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd három cipóba osztjuk. 2. A cipókat vékonyra nyújtjuk, megkenjük a sajtos-vajas krémmel, majd feltekerjük. 3. Fagyasztóba tesszük egy kis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krumplis sajtos háromszögek
Krumplis sajtos háromszögek

A lisztet összegyúrjuk a főtt, áttört krumplival és a reszelt sajttal, megsózzuk, borsozzuk. Fél cm vastagra nyújtjuk, majd háromszögekre vágjuk. Tojással megkenjük és megszórhatju...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Közepes
share
Írta: Zsuzsa
Könnyű krumplis pogácsa
Könnyű krumplis pogácsa

A burgonyát héjastul puhára főzöm a sós vízben, majd hideg vízzel átmosom, lehúzom a héját és áttöröm. Félreteszem és hagyom teljesen hidegre kihűlni. Csak akkor kezdek a tésztá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk