menu

Családireceptkönyv.hu

Tejfölös pogácsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
15 dkg zsír (sertés)
2 tojássárgája + 1 egész a kenéshez
3 dkg élesztő
2 dl tejföl
1 dl tej

sajt, szezámmag


Az élesztőt a langyos tejben egy pici cukorral felfuttatni.

A lisztet a zsírral jól elmorzsolni, majd hozzáadni a tejfölt, a tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt és ízlés szerinti mennyiségű sót.(én 2 tk sót tettem hozzá)
Jól kidolgozni hogy félkemény tészta legyen.

Kelesztőtálba tenni és 1 órán át langyos helyen keleszteni.

Amikor megkelt, lisztezett felületen 2 cm vastagra kinyújtani, a tetejét késsel berácsozni, és felvert egész tojással megkenni.
Pogácsaszaggatóval kiszaggatni.(én a két tenyerem között egy kicsit meghengergetem, megformázom a kiszaggatott tésztát)

Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd egymásmellé helyezni a pogácsákat. Tetejüket ízlés szerint sajttal, szezámmaggal megszórni. Sütés előtt szobahőmérsékleten még 15 percig pihentetni.

Előmelegített sütőben, közepes lángon szép pirosra sütni. (én légkeverésnél 160 fokon sütöttem)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sajtos perec (Levendula)
Sajtos perec (Levendula)

A lisztet elmorzsolom a margarinnal/vajjal, majd hozzákeverem a sajtot, a sót, a tojássárgáját. Végül pedig hozzákeverem a tejben felfutott szalalkálit. Tésztává gyúrom, majd rög...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cigánykifli
Cigánykifli

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Nagy
Baconben sült sajttekercs
Baconben sült sajttekercs

A kenyér széleit levágjuk, majd egy sodrófával kinyújtjuk. Tegyünk rá egy szelet sajtot, majd tekerjük fel. Tekerjünk rá egy szelet bacont és fogpiszkálóval rögzítsük. Vajaz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Tonhalas halacskák
Tonhalas halacskák

Az élesztőt egy kevés langyos vízben elkeverjük, hagyjuk, hogy feloldódjon. Egy mély edényben keverjük a liszthez a cukrot, a sót, az olajat, az élesztőt és a kézmeleg víz hozzáad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk