70 g tk búzaliszt, 30 g sima búzaliszt, 100 g juhtúró, 100 g vaj, 15 g sikér
A hozzávalókat összegyúrtam, majd vékonyra kinyújtottam, 2 ek olajjal, majd 2 ek tejföllel megkentem. Megszórtam 100 g reszelt trappista sajttal, 1 kis fej felaprított lilahagymával (22 g) és 2 szelet felkockázott sonkával. Feltekertem és háromszögekre vágtam. Tepsin megkentem 1 tojással, megszórtam szezámmaggal. 190 °C-on 15-20 percig sütöttem.
Elég kis mennyiség, 2-3 szoros adagot simán lehet készíteni.
A tejet meglangyosítjuk és belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, és 10 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet, sót kimérjük egy nagyobb tálban. Hozzáadjuk a hideg, kockára...
Elkészítési idő: 190 perc Nehézség: KözepesÖsszekeverni és 1 éjszakát fagyasztóba tenni. Picire szaggatni , megkenni tojással a tetejét és sajtot,magokat tenni rá,
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRobotgépben összekeverjük a sót és a lisztet. Hozzáadjuk az olajat és a bort, majd az egészet 5 perc alatt szép fényes és homogén tésztává dagasztjuk. Ezen a ponton adhatjuk a tész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet és a vizet meglangyosítjuk. Beletördeljük az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, majd meleg helyen felfuttatjuk - kovászt készítünk. A vajat és az olajat összeolvasztjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű