Családireceptkönyv.hu

Vajas pogi(crush)


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: sok pogi
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


400 gr. Krumpli- felkockázni, megfőzni
400 gr. Vaj- felkockázni
50 gr. Porcukor
35 gr só
60 gr. Víz
700 gr liszt- a végén kell hozzáadni.

Elkészítés:


A krumplit a vajjal összepürésítjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és a sót is. Ezt követően az élesztőt a langyos vízben feloldjuk és ezt is hozzákeverjük. Miután jól elkevertük hozzáadjuk a lisztet és fényesre dagasztjuk.
Érdemes este bedagasztani és reggel kisütni. Reggel kinyujtom, hajtogatom hagyom félórát pijenni a hajtogatás után aztán szaggatom és tojással megkenem a tetjét.
Kb. 20-25 perc alatt 180-200 fokon légkeverésen szép pirosra sütöm.
Opcionális a tetejét megszórni magvakkal vagy sókrisztállyal.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik, Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: józsefné
Sajtos kifli
Sajtos kifli

z élesztőt a langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A tészta többi hozzávalóit tálba mérjük, hozzáadjuk a megkelt élesztőt. Kelt tésztát dagasztunk és langyos helyen, lefedve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar sós sütik
sós sütik

mint fent

Elkészítési idő: 2 ó
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sonkával-kukoricával töltött hajtovány recept
Sonkával-kukoricával töltött hajtovány recept

Elkészítése: Az élesztőt 1 dl langyos tejben felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a tészta hozzávalóival. 1 órát kelesztjük. A tésztát kettévesszük, kinyújtjuk téglalap alakúra,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csodás krémsajtos rudak – tökéletes ropogtatni való!
Csodás krémsajtos rudak – tökéletes ropogtatni való!

A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Amikor megfelelő állagú, lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd átkenjük a felvert tojásfehérjével és megszórjuk szezá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk