Családireceptkönyv.hu

Tatu kifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5o dkg liszt
5 dkg élesztő
4 dl tej vagy víz
csipet só
2 evő kanál olaj
15 dkg trappista sajt
2cs tasakos szalámi ""

Elkészítés:


1 evőkanál cukros tejbe felfuttatjuk az élesztőt
a lisztbe beletesszük a 2 evő kanál étolajat és a felfuttatott élesztőt
ezeket össze gyúrjuk és két cipót csinálunk hagyjuk 1 és félórát
kelni hagyjuk. Kelés után az egyik cipót kör alakúra vékonyra sodorjuk
kőközepét megkeressük és képen láthatóan szeleteljük rá tesszük
a szalámit tetejére darabka trappista sajtot felcsavarjuk tetejét
lekenjük tojássárgájával és reszelünk rá sajtot ,,, de szezám maggal
is jó de ezt már én csináltam úgy is hogy szalámi helyet pizza
krémet kentem és párolt darált húst tettem rá és így tekertem fel
de ennek a kiflinek a neve.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gyors, puha pizzás csavart stangli
Gyors, puha pizzás csavart stangli

1. Az élesztőt futtassuk fel a langyos tejben, melyben előzőleg elkevertük a cukrot. 2. Ha az élesztő felfutott, akkor a többi hozzávalóval együtt gyúrjuk össze. 3. A tésztát veg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
A legjobb sajtosrúd
A legjobb sajtosrúd

A liszthez hozzá adjuk a rámát a zsírt a tojást a sót a sajtot,belemorzsoljuk az élesztőt összegyúrjuk,1 órára a hűtőbe tesszük.Utána nyújtjuk bekenjük tojással megszórjuk sajttal...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Burek fűszeres töltelékkel
Avatar Lewis Windy Kedvelnék
Burek fűszeres töltelékkel

A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk apróra, a petrezselymet aprítsuk össze. Melegítsünk egy serpenyőben olívaolajat, dobjuk rá a hagymát, mikor üveges, adjuk hozzá a fokhagymát i...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Katalin
RÉTEGES JOGHURTOS-SAJTOS POGÁCSA
RÉTEGES JOGHURTOS-SAJTOS POGÁCSA

A langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk - ez kb. 10 perc. Az átszitált lisztben elkeverjük a sót, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk