Családireceptkönyv.hu

Tatu kifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5o dkg liszt
5 dkg élesztő
4 dl tej vagy víz
csipet só
2 evő kanál olaj
15 dkg trappista sajt
2cs tasakos szalámi ""

Elkészítés:


1 evőkanál cukros tejbe felfuttatjuk az élesztőt
a lisztbe beletesszük a 2 evő kanál étolajat és a felfuttatott élesztőt
ezeket össze gyúrjuk és két cipót csinálunk hagyjuk 1 és félórát
kelni hagyjuk. Kelés után az egyik cipót kör alakúra vékonyra sodorjuk
kőközepét megkeressük és képen láthatóan szeleteljük rá tesszük
a szalámit tetejére darabka trappista sajtot felcsavarjuk tetejét
lekenjük tojássárgájával és reszelünk rá sajtot ,,, de szezám maggal
is jó de ezt már én csináltam úgy is hogy szalámi helyet pizza
krémet kentem és párolt darált húst tettem rá és így tekertem fel
de ennek a kiflinek a neve.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: László
Sajtos-sós perecek
Sajtos-sós perecek

1. A lisztet és a margarint összemorzsoljuk az élesztővel és a sóval. Annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy közepesnél egy kicsit lágyabb tésztája legyen. Fél órát pihentetjük hideg hel...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós-sajtos ropogós
Diós-sajtos ropogós

Először a diót egy kissé megpirítjuk száraz serpenyőben, de csak leheletnyit. Vigyázzunk, ne égjen meg! Ettől finomabb íze lesz a ropogósnak. Miután kihűlt, megdaráljuk. A vajas...

Elkészítési idő: 30 min
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nono
Isteni sajtos pogi (Orsitól)
Isteni sajtos pogi (Orsitól)

A lisztben elmorzsoljuk a margarint. Közben kovászt készítünk: a langyos tejbe beletesszük a 4 kockacukrot és elmorzsoljuk benne az élesztőt, majd megvárjuk míg felfut. A liszt köz...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Tepertős pogácsa
Tepertős pogácsa

Felfuttatjuk az élesztőt. Közben minden hozzávalót összemorzsolunk a liszttel. Az élesztő hozzáadása után,összegyúrjuk és a tésztát simára dolgozzuk.Duplájára kelesztjük,majd kisod...

Elkészítési idő: kb 3 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk