5o dkg liszt
5 dkg élesztő
4 dl tej vagy víz
csipet só
2 evő kanál olaj
15 dkg trappista sajt
2cs tasakos szalámi ""
1 evőkanál cukros tejbe felfuttatjuk az élesztőt
a lisztbe beletesszük a 2 evő kanál étolajat és a felfuttatott élesztőt
ezeket össze gyúrjuk és két cipót csinálunk hagyjuk 1 és félórát
kelni hagyjuk. Kelés után az egyik cipót kör alakúra vékonyra sodorjuk
kőközepét megkeressük és képen láthatóan szeleteljük rá tesszük
a szalámit tetejére darabka trappista sajtot felcsavarjuk tetejét
lekenjük tojássárgájával és reszelünk rá sajtot ,,, de szezám maggal
is jó de ezt már én csináltam úgy is hogy szalámi helyet pizza
krémet kentem és párolt darált húst tettem rá és így tekertem fel
de ennek a kiflinek a neve.
1. A lisztet és a margarint összemorzsoljuk az élesztővel és a sóval. Annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy közepesnél egy kicsit lágyabb tésztája legyen. Fél órát pihentetjük hideg hel...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűElőször a diót egy kissé megpirítjuk száraz serpenyőben, de csak leheletnyit. Vigyázzunk, ne égjen meg! Ettől finomabb íze lesz a ropogósnak. Miután kihűlt, megdaráljuk. A vajas...
Elkészítési idő: 30 min Nehézség: KönnyűA lisztben elmorzsoljuk a margarint. Közben kovászt készítünk: a langyos tejbe beletesszük a 4 kockacukrot és elmorzsoljuk benne az élesztőt, majd megvárjuk míg felfut. A liszt köz...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesFelfuttatjuk az élesztőt. Közben minden hozzávalót összemorzsolunk a liszttel. Az élesztő hozzáadása után,összegyúrjuk és a tésztát simára dolgozzuk.Duplájára kelesztjük,majd kisod...
Elkészítési idő: kb 3 óra Nehézség: Nehéz