50 dkg liszt
15 dkg zsír
10 dkg margarin
25 dkg reszelt sajt
1 csomag szalatka
1 tojás
1 evőkanál só
2 evőkanál víz
2 evőkanál tejföl
2 evőkanál vízben a szalatkát feloldjuk.
A többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk.
30 perc pihentetés.
Sütő előmelegítve 200'C.
Ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát,
Perec szúróval kiszaggatjuk.
Sütőpapíros lemezre tesszük.
Mekenjük tojással és kb 20 perc alatt megsütjük.
A liszttel elmorzsoljuk a margarint és a zsírt. Majd belekeverjük a sót. A tejfölt meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és elkeverjük benne a tojások sárgáit. Az egészet ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A lisztet a zsírral,élesztővel,tejföllel és a sóval könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk. Kinyújtjuk, kb 4 mm-re,pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk,majd minden 2. darab k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a zsírral,élesztővel,tejföllel és a sóval könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk. Kinyújtjuk, kb. 4 mm-re,pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk,majd minden 2. darab közepét kisebb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kókuszzsírt kissé megolvasztottam, a nyers céklát lereszeltem, majd minden hozzávalót a késes aprítóba tettem, és ez szépen el is végezte a munka piszkos részét helyettem. Ennek...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű