1 kg. liszt , 3 dl. tej , 2 dl. olaj ,1 ek cukor, 1 ek. só , 7 dk. élesztő , 1 margarin , ízlés szerint sajt , vagy szezámmag szórásnak a tetejére
Az élesztőt 1 deci langyos tejben , kevés cukorral felfuttatjuk. A maradék tejet az olajat , a sót és cukrot meglangyosítjuk . Tálba öntjük a lisztet , közepébe mélyedést készítünk és ebbe öntjük a langyosított olajos tejet és a felfuttatott élesztőt . Alaposan összegyúrjuk , míg a kezünkről szépen leválik. Konyharuhával letakarjuk és duplájára kelesztjük. 4 cipóra osztjuk
a megkelt tésztát , ezeket egyenként körlapokra nyújtjuk. A margarinnal megkenjük a lapokat és mint a kerék küllőit bevagdossuk 8 részre . Szélesebb felén kezdve feltekerjük kiflikké formázva . Sütőpapíros tepsibe rakosgatjuk a kifliket , tojással lekenjük őket . A tepsiben még kicsit kelni hagyjuk , majd előmelegített sütőben megsütjük , közepesnél kicsit nagyobb hőmérsékleten.
a kiflikbe lehet virslit is tölteni , de sütésálló lekvárral is készíthető.
A sajtot lereszelve összekeverjük a többi hozzávalóval. A sajtot meg kell kóstolni előtte, ha kellően sós, akkor ne sózzuk meg a keveréket! Lapított golyószerűre formázzuk és ú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a borsot és a reszelt sajt 3/4-ét összekeverjük. A tojást a joghurttal elhabarjuk, hozzáadjuk a lisztes keverékhez, és az egészet ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összegyúrjuk a főtt, áttört krumplival és a reszelt sajttal, megsózzuk, borsozzuk. Fél cm vastagra nyújtjuk, majd háromszögekre vágjuk. Tojással megkenjük és megszórhatju...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KözepesA túrót egy villával jól nyomkodd meg. A vajat morzsold össze a liszttel, és rakd hozzá a túrót. Dolgozd hozzá a tejfölt, a sót és a sajt felét, majd gyúrd össze a tésztát. Ha sima...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű