40 deka sajt
1 nagy tojás
Magok, pl szezám, szotyi, tökmag (én ezeket tettem bele, de lehet még szezámpehely is), kb. 4-5 ek
A sajtot lereszelve összekeverjük a többi hozzávalóval. A sajtot meg kell kóstolni előtte, ha kellően sós, akkor ne sózzuk meg a keveréket!
Lapított golyószerűre formázzuk és úgy, helyezzük sütőpapírra, hogy 2-3 cm hely legyen köztük, mert a sajt miatt kissé el fog terülni.
Közepesen meleg sütőben, félidőben megfordítva, pirosasra sütjük. Frissen zseniális, és különben is elfogy mire kihűl smile hangulatjel
Hozzávalókat összegyúrjuk, kisgolyókat formázunk és tallérsütőbe sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. A tojást mossuk meg, üssük fel, majd villa segítségével enyhén verjük fel. Egy tálban keverjünk össze 1-1 teáskanállal a magvakból. A száraz ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a sütőporral,majd hozzáadjuk a többi alkotórészt.Jól összegyúrjuk,majd lisztezett nyújtólapon ujjnyi vastagra nyújtjuk.Kisméretű szaggatóval kiszaggatjuk,ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Tedd a száraz csicseriborsót egy nagy edénybe és önts rá kétszer annyi hideg vizet. Rengeteg nedvességet felvesz majd, ezért hagyj neki jócskán helyet. Áztasd 12 órán át. (Ha ko...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű