1 csésze szénhidrát csökkentett liszt
1 csésze reszelt sajt (Cheddar vagy bármilyen más intenzív ízű sajt)
4 kanál hideg vaj (feldarabolva)
2 kanál hideg víz
Só
Elkészítés: a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A vajat, sajtot és lisztet aprítógépbe tesszük, és összedolgozzuk. Ebből darabos massza lesz, nem kell megijedni. Ezután hozzátesszük a vizet és továbbkeverjük. A masszát 15 percre a hűtőbe tesszük. Utána sütőpapíron kinyújtjuk 3-4 mm vastagra, megsózzuk, felszeleteljük. A tetejét megszurkáljuk villával, és 10-15 perc alatt készre sütjük.
Gita Fekete rp
A tejfölt meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, pici cukor hozzáadásával felfuttatjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját, ízlés s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat gyúrjuk össze annyi tejföllel, hogy nyújtható, de ne túl lágy tésztát kapjunk. A tésztát nyújtsuk vékonyra ( kb. 4 – 5 mm, mivel sülés közben egy kicsit emelkedni fo...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját a sót és a tejfölt. Összegyúrjuk. Majd betesszük a hűtőbe 1 órát pihenni. Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- lisztbe a só - élesztő,cukor, víz /meleg 1 dl - pici liszt a tetejére - pihentetni /felfuttatni/ - mehet a lisztbe a maradék víz ...............................................
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű