1 csésze szénhidrát csökkentett liszt
1 csésze reszelt sajt (Cheddar vagy bármilyen más intenzív ízű sajt)
4 kanál hideg vaj (feldarabolva)
2 kanál hideg víz
Só
Elkészítés: a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A vajat, sajtot és lisztet aprítógépbe tesszük, és összedolgozzuk. Ebből darabos massza lesz, nem kell megijedni. Ezután hozzátesszük a vizet és továbbkeverjük. A masszát 15 percre a hűtőbe tesszük. Utána sütőpapíron kinyújtjuk 3-4 mm vastagra, megsózzuk, felszeleteljük. A tetejét megszurkáljuk villával, és 10-15 perc alatt készre sütjük.
Gita Fekete rp
Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, majd letakarjuk a tésztát, és 20 percig hűtőben pihentetjük. Nyújtsuk ki a tésztát vékonyra, az egyik felét nagyon vékonyan, alaposan kenj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a sütőport, a chilit, a sót, a borsot, a kurkumát és a rozmaringot összekeverjük. A paradicsomot lecsepegtetjük, apró kockákra vágjuk, majd az ajvarral, a túróval és a t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl langyos tejben ( tegyünk bele 1 csipet cukrot) felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, a maradék langyos tejjel bedagasszuk. Konyhar...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A lisztet összekeverjük a sóval, majd elmorzsoljuk benne a vajat, és végül a sajttal és a tojások sárgájával egyneművé gyúrjuk. 2. Frissen tartó fóliába csomagoljuk, majd a hűt...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű