0 dkg zabpehelyliszt (gluténmentes liszttel, vagy Dia-Wellness szénhidrát-csökkentett liszttel helyettesíthető/
125 g light sajt
20 dkg zsírszegény túró
8 dkg light vaj /vagy 5 dkg kókuszolaj/
1 tk. só
Kenéshez:
1 db tojássárgája
köménymag, sajt, szezámmag, ízlés szerint... (én pici füstöltsajttal)
A hozzávalókat összegyúrjuk, kinyújtjuk (kb. 1cm vastagságúra) és kiszaggatjuk. Tepsibe rakjuk, tetejüket lekenjük tojássárgával, majd megszórjuk köménymaggal. Előmelegített 175 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt szépen megpirítjuk.
Én pici "stampós" pohárral szaggattam!Így gusztább!
Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot a vajjal egy tálban. Adjunk hozzá egy kis tejet, és szórjuk bele a parmezánt is. Robotgép tésztakeverőjével (vagy kézzel) gy...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: NehézA lisztet tálba szitáljuk a sütőporral együtt, majd hozzákeverjük a sót és a cayenne-t, ezután belemorzsoljuk a szobahőmérsékletű vajat, végül a reszelt sajt felét is belekeverjük....
Elkészítési idő: 20+30 perc Nehézség: KönnyűA zöldségeket aprítóban összedaráltam és a víz, citromlé, zsír és lenmagpehely kivételével a többi hozzávalóval együtt egy tálban összekevertem. A folyékony hozzávalókat elkevertem...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztet a sóval, sajttal, tojással, zsírral és a tejföllel elkeverjük. A cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd a tésztához öntjük, jól összedolgozzuk. Lisztezett deszká...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű