0 dkg zabpehelyliszt (gluténmentes liszttel, vagy Dia-Wellness szénhidrát-csökkentett liszttel helyettesíthető/
125 g light sajt
20 dkg zsírszegény túró
8 dkg light vaj /vagy 5 dkg kókuszolaj/
1 tk. só
Kenéshez:
1 db tojássárgája
köménymag, sajt, szezámmag, ízlés szerint... (én pici füstöltsajttal)
A hozzávalókat összegyúrjuk, kinyújtjuk (kb. 1cm vastagságúra) és kiszaggatjuk. Tepsibe rakjuk, tetejüket lekenjük tojássárgával, majd megszórjuk köménymaggal. Előmelegített 175 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt szépen megpirítjuk.
Én pici "stampós" pohárral szaggattam!Így gusztább!
A fuszeres, fokhagymas vajhoz a tetejere szuksegunk lesz : 80 gr vajra egy fel marek bazsalikomra 1 fel marek petrezselyemlevelre 4 cikk reszelt fokhagymara. A leveleket...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sós liszttel elmorzsolom a vajat (margarint), majd a többi hozzávalóval összeállítom a tésztát. Fóliába csomagolva megy a hűtőbe. Másnap ujjnyi vastagra nyújtom, lekenem tojássa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elkevertem a sütőporral, majd gyúródeszkára szitáltam. Hozzáadtam a sót és a zsírt, elmorzsoltam. Belekerült a tojássárgája és a tej, amikkel egynemű tésztává dolgoztam...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a tölteléket készítjük el. Egy lábosba beleöntjük a tejet, majd a tejbe bele tesszük a lisztet és sűrű masszává főzzük (vigyázva, nehogy leégjen). Mikor besűrűsödött félret...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű