250g reszelt sajt
1 tojásfehérje
fűszerek (chili, zöldfűszerek, fokhagyma, magvak)
Reszeld le a sajtot és tedd egy nagy tálba, majd keverj hozzá egy felvert tojásfehérjét. Szükség szerint, ízesítsd egy csipet sóval. Kedvedre fűszerezheted a sajtreszelékedet . Jól dolgozd össze a reszeléket a fűszerekkel és a tojásfehérjével.
Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral és kend meg vékonyan olívaolajjal. Helyezd el rajta a kis halmokat, kicsit lapítsd le őket. Előmelegített sütőben 200 fokon 7-10 percig süsd őket. Ha úgy látod, hogy már eléggé megsült, inkább kapcsold le hamarabb a sütőt.
Ha tényleg ropogós chipset akarsz, kihagyhatod a tojást belőle.
Figyelj oda, hogy elegendő helyet hagyj a sajtkupacok között, mert szét fog olvadni!
Vigyázz sütés közben, mindig nézz be a sütőbe, mert hamar megpirulnak!
A hozzávalókat gyorsan összegyúrjuk, és 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. Ezután fél centi vastagságúra kinyújtjuk, a tetejét megkenjük tojássárgával, megszórjuk köménymaggal, , és d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk egyforma gólyokat formálunk és kisütjük.
Elkészítési idő: 3-4 óra Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat egy tálba szitáljuk.A nedves hozzávalókat összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókat kb: 2 percig turmixoljuk,majd hozzáadjuk a reszelt sajtot,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez ledaráljuk a sonkát, adunk hozzá kevés tejfölt, mustárt, sót, borsot, finomra aprított hagymát, reszelt sajtot. A tésztához a tálba készítjük az összes hozzávalót és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű