250g reszelt sajt
1 tojásfehérje
fűszerek (chili, zöldfűszerek, fokhagyma, magvak)
Reszeld le a sajtot és tedd egy nagy tálba, majd keverj hozzá egy felvert tojásfehérjét. Szükség szerint, ízesítsd egy csipet sóval. Kedvedre fűszerezheted a sajtreszelékedet . Jól dolgozd össze a reszeléket a fűszerekkel és a tojásfehérjével.
Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral és kend meg vékonyan olívaolajjal. Helyezd el rajta a kis halmokat, kicsit lapítsd le őket. Előmelegített sütőben 200 fokon 7-10 percig süsd őket. Ha úgy látod, hogy már eléggé megsült, inkább kapcsold le hamarabb a sütőt.
Ha tényleg ropogós chipset akarsz, kihagyhatod a tojást belőle.
Figyelj oda, hogy elegendő helyet hagyj a sajtkupacok között, mert szét fog olvadni!
Vigyázz sütés közben, mindig nézz be a sütőbe, mert hamar megpirulnak!
A kolbászt egy tálban összenyomkodjuk, simára keverjük a vajjal, tejföllel, a tojás sárgájával. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, reszelt sajtot, sót, pár tekerésnyi borsot és pirosp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszteket és a sót alaposan összekeverjük, hozzátesszük a zsírt, az 1 dl vízben feloldott utifűmaghéjat, amit a 3 felvert tojással elvegyítettünk. Hozzáadjuk a szódabikarbónát,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA tésztát forrón kell lehúzni a nyélről. Egyforma darabokra vágni és nyomózsákkal a krémet beletölteni a tésztákba úgy hogy a két végén a krém kilátszódjon. A végeket reszelt sajtb...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA langyos tejbe elkeverjük a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, elmorzsoljuk a zsírral és a vajjal. Hozzáöntjük a felfuttatott élesz...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes