menu

Családireceptkönyv.hu

Sós ropogtatni való (paleo)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 dkg nagyon finomra őrölt mandula
1 tojás
1 evőkanál zsír


Elkészítés:


Ezek az alap tészta hozzávalói.
Jól összekeverem őket és egy kis időre hűtőbe teszem.
A sütőt 170 fokra melegítem.
Egy nagy tepsi hátoldalára sütőpapírt terítek.
A puha tésztát folpack alatt nagyon vékonyra nyújtom (kb olyanra mint mikor metéltet készítek)
Tetejét átkenem tojással.
Megszórom nagyszemű sóval, vagy sajttal, vagy magvakkal.
Ezt követően keresztben és hosszában bevagdosom a tésztát, hogy sülés után már csak rudakra kelljen törni.
A sütés kb 10 percig tart csak. (De szerintem meglehetősen sütő-függő, figyelni kell és kitapasztalni) Nem érdemes légkeveréssel sütni, mert gyorsan barnul, és szárad.
Sütés után lapáttal megemelem és darabokra töröm a bevágások mentén.

Sós ropogtatni való (paleo)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Sonkás-sajtos tekercs
Sonkás-sajtos tekercs

Az átszitált liszthez hozzáadom a réteslisztet, cukrot, sót, szárított élesztőt és összekeverem. A tejet és tejfölt meglangyosítom, hozzáadom a liszthez, valamint az olajat és to...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Sacko
Sós négyes
Sós négyes

A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és beleöntjük a langyos vizes tejet. Belerakjuk a feldarabolt hide...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Tepertős pogácsa
Tepertős pogácsa

1A langyos, cukros tejbe belemorzsoljuk és felfuttatjuk az élesztőt. 2Egy tálba tesszük a lisztet és a többi hozzávalót, majd jól összegyúrjuk. Meleg helyre téve 1 óra alatt a dup...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fánk - Burgonyafánk
Fánk - Burgonyafánk

1. Az élesztőt egy kiskanálnyi cukorral futtasd meg a tejben. 2. A krumplit főzd meg héjában, majd - még melegen - hámozd meg, s törd át. 3. A lisztet dolgozd össze a krump...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk