10 dkg nagyon finomra őrölt mandula
1 tojás
1 evőkanál zsír
só
Ezek az alap tészta hozzávalói.
Jól összekeverem őket és egy kis időre hűtőbe teszem.
A sütőt 170 fokra melegítem.
Egy nagy tepsi hátoldalára sütőpapírt terítek.
A puha tésztát folpack alatt nagyon vékonyra nyújtom (kb olyanra mint mikor metéltet készítek)
Tetejét átkenem tojással.
Megszórom nagyszemű sóval, vagy sajttal, vagy magvakkal.
Ezt követően keresztben és hosszában bevagdosom a tésztát, hogy sülés után már csak rudakra kelljen törni.
A sütés kb 10 percig tart csak. (De szerintem meglehetősen sütő-függő, figyelni kell és kitapasztalni) Nem érdemes légkeveréssel sütni, mert gyorsan barnul, és szárad.
Sütés után lapáttal megemelem és darabokra töröm a bevágások mentén.
A tejet és a vizet meglangyosítjuk. Beletördeljük az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, majd meleg helyen felfuttatjuk - kovászt készítünk. A vajat és az olajat összeolvasztjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókat összegyúrjuk, legalább 10 órát a hűtőben pihentetjük, majd ha kivesszük, újra jó alaposan átgyúrjuk, és kinyújtjuk kb. 1 cm magasságúra. Kisebb pogácsaszagga...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta összeállítása nagyon könnyű, a lisztbe belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojást, tejfölt, majd a reszelt sajtot és összegyúrjuk. Azonnal is süthető, de egy félóra pihen...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. Egy tálban a lisztet, a sót és a Ramát összemorzsoljuk. 2. A közepébe beletesszük a tojások sárgáját, a tejfölt, és rámorzsoljuk az élesztőt is. 3. A tésztát ezután összegyúrj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű