A tésztához:
40 dkg liszt
25 dkg margarin
1 tojás sárgája
2 evőkanál kefir
10 dkg reszelt sajt
1 csapott teáskanál só
1 csapott teáskanál őrölt csemege paprika
1 dkg élesztő
kb 0,3 dl tej (az élesztő felfuttatásához)
csipet cukor
a tetejére 1 tojás sárgája
A krémhez:
10 dkg vaj
10 dkg füstölt ömlesztett sajt (a henger alakú)
3 háromszög alakú natúr ömlesztett sajt
őrölt bors ízlés szerint
10-15 dkg reszelt sajt a “hempergetéshez”
Az élesztőt egy csipet cukorral és a tejjel felfuttatom, majd a tészta hozzávalóit összegyúrom. 1 órán át letakarva pihentetem, majd kinyújtom 1-1,5 cm vastagságúra és kis méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatom (én kb 4,5 cm átmérőjűvel szaggattam).
Sütőpapíros tepsibe teszem, a tetejét lekenem tojás sárgájával, megszórom egy kis reszelt sajttal és előmelegített sütőben 180 fokon kb 15 percig sütöm. Amikor a pogik megsültek, kiveszem egy fatáblára és egy tiszta konyharuhával letakarva hagyom kihűlni.
A krém hozzávalóit simára keverem, a pogácsákat kettévágom és összeragasztom a krémmel, picit összenyomom, hogy az oldalán kifolyjon a krém és a krémes oldalát a reszelt sajtban meghempergetem.
Elkészítés: a tojásokat a vaníliaval habosra kavarjuk, hozzáadjuk a lisztet,csipet sót,a felfuttatott élesztőt,a tejjel elkevert mézet. Jól meggyúrjuk,ne legyen kemény 1/2 órát kel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szitáljuk és elkeverjük benne a sót, a paprikát és a sütőport. Hozzáadjuk a tojásokat, a szoba hőmérsékletű margarint, a tejfölt és belereszeljük a sajtot. Al...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A lisztet a zsírral vagy a vajjal és a burgonyával eldörzsöljük, hozzáadjuk a tojást, a langyos tejben felfuttatott élesztőt, a sót, és az egészet jól összedolgozzuk. H...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLiszt,cukor só,tojás összekeverni.Hozzá a langyos margarin,tejföl,élesztő. 1/2 óra kelesztés. 3 x 20 p hajtogatni. 2 ujjnyi vastagra nyújtani,rácsozni,szaggatni. Tojással lekenni...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű