» 1 kg krumpli
» 2 púpos evőkanál sertészsír
» 2 teáskanál só
» 5 dkg élesztő
» 2 dl langyos tej
» 1 kevés porcukor
» 2 tojás
» 2 evőkanál tejföl
» 60 dkg liszt
A krumplit megtisztítjuk, kockákra vágjuk, sós vízben puhára főzzük, és áttörjük. Adunk hozzá 1 evőkanál sertészsírt, és 2 teáskanál sót.
Az élesztőt a langyos, cukros tejben elmorzsoljuk, majd állni hagyjuk, amíg megkel. A tepsit kizsírozzuk.
A krumplis masszában eldolgozunk még 1 egész tojást, és 2 evőkanál tejfölt.
Amikor elkészült az élesztő, a krumplihoz adjuk, és a lisztet apránként adagolva összeállítjuk a tésztát. Fontos, hogy csak annyi lisztet használjunk fel, amennyit felvesz, hogy ne legyen kemény a pogácsánk.
Az egészet lisztezett gyúródeszkára borítjuk, és ott összeállítjuk. Kisodorjuk, közben gazdagon megszórjuk liszttel a gyúródeszkát, és a tésztát is, hogy le ne ragadjon.
Pogácsaszaggatóval díszítést nyomkodunk a tetejére, kiszaggatjuk, tetejét a maradék 1 db. felvert tojással bekenjük.
Tepsibe tesszük, és forró sütőben megsütjük.
Nagyon kiadós.
1. Először is a tepertőt ledaráljuk, majd a sóval, borssal, mustárral és a fokhagymával ízesítjük. 2. Az élesztőt a cukros, langyos tejben felfuttatjuk, majd a liszttel,tejföll...
Elkészítési idő:A hozzávalókat összegyúrjuk, kinyújtjuk (kb. 1cm vastagságúra) és kiszaggatjuk. Tepsibe rakjuk, tetejüket lekenjük tojássárgával, majd megszórjuk köménymaggal. Előmelegített 175 fo...
Elkészítési idő:élesztőt felfuttatni és összedolgozni majd be a hűtőbe
Elkészítési idő: