A tésztához: 0,5 kg liszt, 2,5 dl tej, 2,5 dkg élesztő, pici cukor, fél ek só, kb1 dl olaj.
A sós mázhoz: 3 ek liszt, 1 ek só, 1 dl víz.
Az egészet egybe összegyúrni, 1 órát keleszteni, 14 részre osztani és kisodorni. Kikent vagy papírozott tepsibe egymásmellé fektetni, majd tojással megkenni és fél óra pihentetés után 200 fokon sütni.
5-10 perc elteltével a sütőből kivenni és a sós mázzal meglocsolni.
A receptet a facebookról az Akik szeretnek kenyeret sütni csoportban találtam.
A medvehagymát és a lilahagymát vagy nagyon apróra vágjuk, vagy ha van késes aprítónk, akkor nyert ügyünk van, mert a tejföl kivételével mindent tegyünk bele. A vajat morzsásra fog...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztát megdagasztjuk, hagyjuk megkelni. Közben a káposztát lereszeljük apró lyukú reszelőn, lesózzuk, percig pihentetjük majd kicsavarjuk a levét. Tűzhelyen a káposztát jól á...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben elkeverjük a sütőport, beletesszük a sót, a tojásokat, a tejfölt és a zsírt, és jól összedolgozzuk. Amennyiben szükséges, még kevés tejjel lazíthatjuk a tésztát. Lisztez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, vagy dagasztógépbe tesszük, ha megkelt, téglalapra nyújtjuk. Ráteszünk a pizza krémet, a sonkaszeleteket, és a reszelt sajt 3/4-ét. Feltekerjük min...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű