menu

Családireceptkönyv.hu

Sós bagett


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához: 0,5 kg liszt, 2,5 dl tej, 2,5 dkg élesztő, pici cukor, fél ek só, kb1 dl olaj.
A sós mázhoz: 3 ek liszt, 1 ek só, 1 dl víz.

Elkészítés:


Az egészet egybe összegyúrni, 1 órát keleszteni, 14 részre osztani és kisodorni. Kikent vagy papírozott tepsibe egymásmellé fektetni, majd tojással megkenni és fél óra pihentetés után 200 fokon sütni.
5-10 perc elteltével a sütőből kivenni és a sós mázzal meglocsolni.

Trükkök, tippek, praktikák:


A receptet a facebookról az Akik szeretnek kenyeret sütni csoportban találtam.

Sós bagett

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Szakállas pogácsa
Szakállas pogácsa

A lisztet keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá a margarint és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá a tejfölt és a tojást, majd gyors mozdulato...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Fina uvijena peciva
Fina uvijena peciva

Összegyur,betölt,süt

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pogácsa - 5 perces pogácsa
Pogácsa - 5 perces pogácsa

1. 3 dl tejet 8 dkg Rámával forrásig hevítünk. 2. Folytonos kavarás közben belekeverünk 16 dkg lisztet és addig kavarjuk, amíg a kanálról le nem válik. 3. Ha kicsit meghűlt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ani
SAJTOS PÁRNA
SAJTOS PÁRNA

A lisztben elkeverjük a sót, a reszelt sajtot, majd elmorzsoljuk a vajjal, végül annyi tejfölt adunk hozzá, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. (lehet, hogy nem kell hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk