menu

Családireceptkönyv.hu

Sós bagett


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához: 0,5 kg liszt, 2,5 dl tej, 2,5 dkg élesztő, pici cukor, fél ek só, kb1 dl olaj.
A sós mázhoz: 3 ek liszt, 1 ek só, 1 dl víz.

Elkészítés:


Az egészet egybe összegyúrni, 1 órát keleszteni, 14 részre osztani és kisodorni. Kikent vagy papírozott tepsibe egymásmellé fektetni, majd tojással megkenni és fél óra pihentetés után 200 fokon sütni.
5-10 perc elteltével a sütőből kivenni és a sós mázzal meglocsolni.

Trükkök, tippek, praktikák:


A receptet a facebookról az Akik szeretnek kenyeret sütni csoportban találtam.

Sós bagett

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Kéthagymás mini pogácsa
Kéthagymás mini pogácsa

A medvehagymát és a lilahagymát vagy nagyon apróra vágjuk, vagy ha van késes aprítónk, akkor nyert ügyünk van, mert a tejföl kivételével mindent tegyünk bele. A vajat morzsásra fog...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Káposztás hupponka
Káposztás hupponka

A tésztát megdagasztjuk, hagyjuk megkelni. Közben a káposztát lereszeljük apró lyukú reszelőn, lesózzuk, percig pihentetjük majd kicsavarjuk a levét. Tűzhelyen a káposztát jól á...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Omlós töpörtyüs pogácsa
Omlós töpörtyüs pogácsa

A lisztben elkeverjük a sütőport, beletesszük a sót, a tojásokat, a tejfölt és a zsírt, és jól összedolgozzuk. Amennyiben szükséges, még kevés tejjel lazíthatjuk a tésztát. Lisztez...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pizzás csiga
Pizzás csiga

A hozzávalókat összegyúrjuk, vagy dagasztógépbe tesszük, ha megkelt, téglalapra nyújtjuk. Ráteszünk a pizza krémet, a sonkaszeleteket, és a reszelt sajt 3/4-ét. Feltekerjük min...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk