menu

Családireceptkönyv.hu

Sós bagett


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához: 0,5 kg liszt, 2,5 dl tej, 2,5 dkg élesztő, pici cukor, fél ek só, kb1 dl olaj.
A sós mázhoz: 3 ek liszt, 1 ek só, 1 dl víz.

Elkészítés:


Az egészet egybe összegyúrni, 1 órát keleszteni, 14 részre osztani és kisodorni. Kikent vagy papírozott tepsibe egymásmellé fektetni, majd tojással megkenni és fél óra pihentetés után 200 fokon sütni.
5-10 perc elteltével a sütőből kivenni és a sós mázzal meglocsolni.

Trükkök, tippek, praktikák:


A receptet a facebookról az Akik szeretnek kenyeret sütni csoportban találtam.

Sós bagett

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Rúd - Csodasajtos
Rúd - Csodasajtos

1. A tésztát előző nap kell összegyúrni, és egy éjszakát hűtőben pihentetni. 2. Keverjük össze a lisztet 20 dkg reszelt sajttal, és morzsoljuk szét benne a margarint. 3. Ad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Erika
Sajtos rúd
Sajtos rúd

A lisztbe belekeverem a sót, belemorzsolom a szobahòmérsékleten felengedett margarint és zsírt. Hozzáadom a 15 dkg sajtot a tojãssárgákat és a tejfölbe belekevert élesztőt . Ös...

Elkészítési idő: 2 óra +
Nehézség: Könnyű
share
Leveles csavart sajtos
Leveles csavart sajtos

A tésztát, ha fagyasztott, kiolvasztjuk, 25 cm széles, pár mm vastag téglalappá nyújtjuk. Az egészet megkenjük a felvert, sózott tojással. A hosszabbik oldal mentén a felére eloszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymás csomó recept
Fokhagymás csomó recept

A meleg vizet összekeverjük a cukorral, meg az élesztővel, 5 percig hagyjuk állni, majd hozzáadjuk az olajat. A lisztet elkeverjük a sóval, és beleöntjük az élesztős v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk