menu

Családireceptkönyv.hu

Sós bagett


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához: 0,5 kg liszt, 2,5 dl tej, 2,5 dkg élesztő, pici cukor, fél ek só, kb1 dl olaj.
A sós mázhoz: 3 ek liszt, 1 ek só, 1 dl víz.

Elkészítés:


Az egészet egybe összegyúrni, 1 órát keleszteni, 14 részre osztani és kisodorni. Kikent vagy papírozott tepsibe egymásmellé fektetni, majd tojással megkenni és fél óra pihentetés után 200 fokon sütni.
5-10 perc elteltével a sütőből kivenni és a sós mázzal meglocsolni.

Trükkök, tippek, praktikák:


A receptet a facebookról az Akik szeretnek kenyeret sütni csoportban találtam.

Sós bagett

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Szezámos,sonkával töltött kifli.
Szezámos,sonkával töltött kifli.

A tejet meglangyosítjuk, 1,5 decit kimerünk belőle, a fele cukrot elkeverjük benne, majd belemorzsoljuk az élesztőt. 10 perc pihentetés, had emelkedjen fel. A vajat a többi tejh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Slana peciva sa sirom
Slana peciva sa sirom

1. Sve sastojke za tjesto sjediniti i fino umjesiti, ostaviti da miruje toliko dok ne pripremite pleh oblozen sa papirom za pecenje i punjenje. 2. Sir izdrobiti na sitnije Pa g...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Sajtos, ropogós(élesztős) rúd
Sajtos, ropogós(élesztős) rúd

Az élesztőt és a zsírt a lisztbe morzsoljuk. Megsózzuk, és annyi tejföllel dolgozzuk össze, hogy rétestésztánál valamivel keményebb masszát kapjunk. Alaposan összegyúrjuk, majd kés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Főzött sajtos pogi (gm)
Főzött sajtos pogi (gm)

A tejet az olajjal és a sóval felforralom. Ha forr akkor bele mehet a liszt és robotgéppel egy percig a tűzön keverem. Utána lehúzzuk és robotgéppel belekeverjük egyesével a tojáso...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk