A tésztához: 0,5 kg liszt, 2,5 dl tej, 2,5 dkg élesztő, pici cukor, fél ek só, kb1 dl olaj.
A sós mázhoz: 3 ek liszt, 1 ek só, 1 dl víz.
Az egészet egybe összegyúrni, 1 órát keleszteni, 14 részre osztani és kisodorni. Kikent vagy papírozott tepsibe egymásmellé fektetni, majd tojással megkenni és fél óra pihentetés után 200 fokon sütni.
5-10 perc elteltével a sütőből kivenni és a sós mázzal meglocsolni.
A receptet a facebookról az Akik szeretnek kenyeret sütni csoportban találtam.
A tejet meglangyosítjuk, 1,5 decit kimerünk belőle, a fele cukrot elkeverjük benne, majd belemorzsoljuk az élesztőt. 10 perc pihentetés, had emelkedjen fel. A vajat a többi tejh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Sve sastojke za tjesto sjediniti i fino umjesiti, ostaviti da miruje toliko dok ne pripremite pleh oblozen sa papirom za pecenje i punjenje. 2. Sir izdrobiti na sitnije Pa g...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt és a zsírt a lisztbe morzsoljuk. Megsózzuk, és annyi tejföllel dolgozzuk össze, hogy rétestésztánál valamivel keményebb masszát kapjunk. Alaposan összegyúrjuk, majd kés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet az olajjal és a sóval felforralom. Ha forr akkor bele mehet a liszt és robotgéppel egy percig a tűzön keverem. Utána lehúzzuk és robotgéppel belekeverjük egyesével a tojáso...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű