4 nagyobb fej gomba (ha lehet válaszd a Portobello gombákat)
250 ml olasz marinara tésztaszósz
300 gramm spenót
150 gramm lereszelt mozzarella sajt
1 evőkanál olíva olaj
12 csík pepperoni paprika
ízlés szerinti mennyiségű szeletekre vágott olajbogyó
egy csipetnyi őrölt bazsalikom, vagy oregano
Melegítsd elő a sütőt 190 fokra. A gomba belsejét távolítsd el, valamint szedd ki a sötét kis lemezkéit is egy kanállal, ezután kenegesd meg a gombafejeket olíva olajjal.
Alufóliából formázz 4 db kör alakút és helyezd őket egy sütőpapírra. Tedd rájuk a gombafejeket fejjel lefelé, ez majd megvédi őket a túlzott nedvessé válástól. Süsd őket 10 percig.
A 10 perc leteltével vedd ki őket a sütőből és oszlasd el rajtuk az olaszos szószt. A tetejét pakold meg spenóttal, sajttal, a pepperoni csíkokkal, valamint az olajbogyóval. Ezt követően süsd további 7 percig, amíg a sajt el nem olvad a tetején. Tálaláskor ízesítsd bazsalikommal, vagy oreganoval, a valódi olasz ízvilág megteremtéséhez.
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, a sajt felét a tésztába tesszük, a sóval és a tejföllel összedolgozzuk. Előfordulhat, hogy 1 evőkanállal több tejföl kell bele. Azonnal kiny...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. A közepébe krátert csinálunk, beleütjük a tojások sárgáját, beleszórjuk a sót, és belemorzsoljuk az élesztőt. A sajtot közepes, vagy nagyob...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk a lisztet az élesztővel, a sóval, a vajjal és legvégül a tojással meg a tejszínnel. Letakarva pihentetjük, amíg a tölteléket elkészítjük. A szalonnát apró kockára vágj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttps://www.facebook.com/photo.php?fbid=1510385415683897&set=p.1510385415683897&type=3&theater&ifg=1
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű