Hozzávalók:
10 dkg zabpehelyliszt (zabpehelyliszt ITT!) /gluténmentes liszttel, vagy Dia-Wellness szénhidrát-csökkentett liszttel helyettesíthető/
125 g light sajt
20 dkg zsírszegény túró /vagy házi Totu: Recept!/
8 dkg light vaj /vagy 5 dkg kókuszolaj/
1 tk. só (Himalaya só ITT!)
Kenéshez:
1 db tojássárgája
köménymag, sajt, szezámmag, ízlés szerint...
A hozzávalókat összegyúrjuk, kinyújtjuk (kb. 1cm vastagságúra) és kiszaggatjuk. Tepsibe rakjuk, tetejüket lekenjük tojássárgával, majd megszórjuk köménymaggal. Előmelegített 175 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt szépen megpirítjuk.
Összegyúrni, 3-szor nyújtani & hajtogatni, darabolni, tepsibe rakni, lekenni, 10-12 perc alatt alsó-felső lángon megsütni. + pici tejföllel kikevert tojássárga a tetejére – ami...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Sve sastojke za tjesto sjediniti i fino umjesiti, ostaviti da miruje toliko dok ne pripremite pleh oblozen sa papirom za pecenje i punjenje. 2. Sir izdrobiti na sitnije Pa g...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. A lisztet elkeverjük a sóval, majd egy robotgépbe tesszük. Hozzáadjuk a túrót, a kockára vágott vajat és néhány perc alatt összedolgozzuk a hozzá...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűMérjük ki a tészta hozzávalóit. Az élesztőt keverjük el a langyos porcukros tejben, a tetejére szórjunk egy evőkanál lisztet, és 10 perc alatt futtassuk fel. A lisztet szitál...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű