menu

Családireceptkönyv.hu

Burgonyás pogácsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 dkg liszt, 25 dkg rama, 5 dkg zsír, 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 kávéskanál cukor, 1 evőkanál só, 25-30 dkg burgonya, 2 db tojás
Kenéshez: 1 db tojás


Olvass tovább: http://www.amiakonyhambolkikerul.hu/news/burgonyas-pogacsa/

Elkészítés:


A burgonyákat megfőzzük, majd meghámozzuk, és burgonyanyomón áttörjük. Hagyjuk kihűlni.
1 dl tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt majd 10 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet egy tálba tesszük, közepébe mélyedést készítünk, beletesszük a zsírt, a rámát és összemorzsoljuk őket, majd mehet hozzá a tojás, só, a felfuttatott élesztő a maradék 2 dl tej és a kihűlt burgonya. Az egészet jól összegyúrjuk, dagasszuk,

majd tiszta konyharuhával letakarva meleg helyen 1,5 óra alatt a duplájára kelesztjük.

Lisztezett deszkára tesszük, kinyújtjuk 1,5 cm magasra, késsel becsíkozzuk,

majd pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.

Két tenyerünk közt kicsit megsodorgatjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 30 percig letakarva kelesztjük még.

Érdemes helyet hagyni köztük, mert még sütés közben is fognak kicsit nőni. A tojást kis tálba villával felverjük, majd megkenjük a pogácsákat és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük őket.


Olvass tovább: http://www.amiakonyhambolkikerul.hu/news/burgonyas-pogacsa/

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Dudu pogácsája - saját
Dudu pogácsája - saját

1. A tejfölt meglangyosítjuk, belekeverjük az élesztő, összegyúrunk mindent, és egy éjszakát, de legalább 4 órát hűtőben pihentetjük. 2. Reggel átgyúrjuk, vagy hajtogatjuk, sza...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pogácsa - Malac pogácsa
Pogácsa - Malac pogácsa

1. A hozzávalókból egy laza tésztát gyúrunk és kb. 1 órát a hűtőbe pihentetjük. 2. Ezután a tésztát 1 – 1.5 cm vastagságúra nyújtjuk. 3. A füleket és az orrokat a malacfejek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hajni
Sajtos sós csiga
Sajtos sós csiga

A hozzávalókból összeállítjuk a tésztát, és 4 cipót készítünk. Vékony téglalap alakura nyújtjuk, és megkenjük az alábbi töltelékkel: 20 dkg vajat felolvasztunk és összekeverünk 20...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Felhő lángos
Felhő lángos

. A tojásokat válaszd ketté. 2. A sárgáját keverd el alaposan a túróval és a sóval. 3. A fehérjét verd habbá, szórd bele a sütőport és óvatosan forgasd össze a túróval. 4...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk