80 dkg liszt, 25 dkg rama, 5 dkg zsír, 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 kávéskanál cukor, 1 evőkanál só, 25-30 dkg burgonya, 2 db tojás
Kenéshez: 1 db tojás
Olvass tovább: http://www.amiakonyhambolkikerul.hu/news/burgonyas-pogacsa/
A burgonyákat megfőzzük, majd meghámozzuk, és burgonyanyomón áttörjük. Hagyjuk kihűlni.
1 dl tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt majd 10 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet egy tálba tesszük, közepébe mélyedést készítünk, beletesszük a zsírt, a rámát és összemorzsoljuk őket, majd mehet hozzá a tojás, só, a felfuttatott élesztő a maradék 2 dl tej és a kihűlt burgonya. Az egészet jól összegyúrjuk, dagasszuk,
majd tiszta konyharuhával letakarva meleg helyen 1,5 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkára tesszük, kinyújtjuk 1,5 cm magasra, késsel becsíkozzuk,
majd pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Két tenyerünk közt kicsit megsodorgatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 30 percig letakarva kelesztjük még.
Érdemes helyet hagyni köztük, mert még sütés közben is fognak kicsit nőni. A tojást kis tálba villával felverjük, majd megkenjük a pogácsákat és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük őket.
Olvass tovább: http://www.amiakonyhambolkikerul.hu/news/burgonyas-pogacsa/
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk és egy éjszakára a hűtőben pihentetjük. 2. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, tojással megkenjük, sajttal megszórjuk és h...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézU većoj činiji izdrobite kvasac, pa dodajte kašičicu šećera i brašna, i 200 ml mlake vode. Sastojke promešajte, pa ostavite 10 minuta na toplom, da se kvasac aktivira. Zatim dod...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat jó alaposan összedolgozzuk,kinyújtjuk 1 cm vastagra A tojást rákenjük a tésztára majd rászórjuk a sajtot Egyforma méretű csíkokra feldaraboljuk tespibe helyezz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát puhára főzöm a sós vízben, és áttöröm. Félreteszem és hagyom teljesen hidegre kihűlni. Csak akkor kezdek a tésztának neki, mikor a főtt, áttört burgonya teljesen kihű...
Elkészítési idő: 1/2 1 Nehézség: Nehéz