Családireceptkönyv.hu

Kelesztés nélküli sajtosrúd


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg zsír
1 tojás
2,5 dkg élesztő
1 kis pohár tejföl
fél dl tej
pici cukor
10 dkg reszelt sajt
1 ek só
Tetejére:
1 tojás
10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:


A lisztet a sóval, sajttal, tojással, zsírral és a tejföllel elkeverjük. A cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd a tésztához öntjük, jól összedolgozzuk.

Lisztezett deszkára öntjük és kb 1 cm vastagra nyújtjuk. Tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk. Derelyevágóval rudakat vágunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Kb 180 fokos, előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tetejét szezámmaggal is megszórhatjuk. Eddig aki kóstolta ezt a sajtosrudat, mindenki elkérte a receptjét.

Kelesztés nélküli sajtosrúd

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bögrés pogácsa
Bögrés pogácsa

A tésztát jól összedolgozzuk,becsomagoljuk fóliával,majd hűtőbe tesszük 3-4 órát Másfél cm kinyujtjuk..180 fok sütjük! Tetejét tojás fehérjével, sajttal, szezám maggal ..

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Sós stangli
Sós stangli

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Töltött pogácsa
Töltött pogácsa

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk