Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg zsír
1 tojás
2,5 dkg élesztő
1 kis pohár tejföl
fél dl tej
pici cukor
10 dkg reszelt sajt
1 ek só
Tetejére:
1 tojás
10 dkg reszelt sajt
A lisztet a sóval, sajttal, tojással, zsírral és a tejföllel elkeverjük. A cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd a tésztához öntjük, jól összedolgozzuk.
Lisztezett deszkára öntjük és kb 1 cm vastagra nyújtjuk. Tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk. Derelyevágóval rudakat vágunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Kb 180 fokos, előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Tetejét szezámmaggal is megszórhatjuk. Eddig aki kóstolta ezt a sajtosrudat, mindenki elkérte a receptjét.
1. Az élesztőt felfuttattam, majd mindent összedolgoztam úgy, hogy lágy, de nyújtható tésztát kapjak. 2. A tésztát 3 részre osztottam, ezeket egyenként kinyújtottam, majd néhán...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézLiszthez hozzáadjuk az anyagokat, az élesztőt csak elmorzsoljuk,majd összedolgozzuk. Egy kellemes, selymes tésztát kapunk. Fóliába csomagoljuk és éjszakára a hűtőbe tesszük,majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Összegyúrjuk a hozzávalókat. (A sajtot a legkisebb lyukon lereszeljük, a vajat kissé megmelegítjük pl mikróba) 2. 2 cm vastagra kinyújtjuk a tésztát. 3. Pici pogácsaszagga...
Elkészítési idő: 45 min Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összegyúrjuk. Én dagasztógépbe tettem, mikor nagyjából összeállt, akkor körülbelül húsz másodperc tükörsimára gyúrtam, minden gond nélkül. Hihetetlenül lágy és jó...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz