menu

Családireceptkönyv.hu

Kelesztés nélküli sajtosrúd


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg zsír
1 tojás
2,5 dkg élesztő
1 kis pohár tejföl
fél dl tej
pici cukor
10 dkg reszelt sajt
1 ek só
Tetejére:
1 tojás
10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:


A lisztet a sóval, sajttal, tojással, zsírral és a tejföllel elkeverjük. A cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd a tésztához öntjük, jól összedolgozzuk.

Lisztezett deszkára öntjük és kb 1 cm vastagra nyújtjuk. Tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk. Derelyevágóval rudakat vágunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Kb 180 fokos, előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tetejét szezámmaggal is megszórhatjuk. Eddig aki kóstolta ezt a sajtosrudat, mindenki elkérte a receptjét.

Kelesztés nélküli sajtosrúd

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kitti
Sajtos-túrós pogácsa
Sajtos-túrós pogácsa

◾️A hozzávalókat összegyúrjuk. 2 cm vastagra nyújtjuk a tésztát. ◾️A legkisebb szaggatóval kiszaggatjuk. ◾️Sütőpapíros tepsire tesszük a korongokat. ◾️Megkenjük a tetejüket a...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Krumplis-zsíros kis kifli
Krumplis-zsíros kis kifli

Az összetört főtt krumplit vagy maradék krumplipürét elkeverem a zsírral és a tojással, majd hozzáadom a lisztet és a sót is. Összegyúrom, és beleöntöm a langyos tejet, amiben előz...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Receptek
vajas pogácsa (Limara)
vajas pogácsa (Limara)

Ha nincs sok idő kivárni a hagyományos hármas, négyes hajtogatást, akkor a vékonyra nyújtott tésztát (miután megkentük a töltelékkel) feltekerjük, mint a beiglit, kissé ellapítjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Matiz
Sós tangli
Sós tangli

A lisztet elkeverjük a sóval, elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a tejfölt és jól összegyúrjuk. Fél óráig a hűtőben pihentetjük. Pihentetés után kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk