250 g túró
250 g rizsliszt
250 g vaj/margarin
1-2 tk. só
A hozzávalókat szépen összegyúrjuk - attól függően, hogy krémesebb, vagy "rögösebb" túrónk van-e, változhat a tészta állaga, menet közben nyugodtan tehetünk még hozzá akár rizslisztet, akár zsiradékot, kis tejfölt, ha morzsálódós lenne -, majd rizsliszttel szórt nyújtólapon olyan vastagra nyújtjuk, amennyire vastagra szeretnénk a pogácsát - ez nem fog nőni, mivel ugye sütőport nem tettünk bele.
Kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejét én megkentem tojással, hogy szép legyen, de ez elhagyható lépés, és akkor tojásmentes is a recept. :)
175 fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük és utána már csak annyi a dolgunk, hogy vígan és gondtalanul elmerüljünk az ízek tengerében.
Rétes nyújtás nélkül elkészítése a lisztet, a tejfölt és a tojást egy kicsi sóval összedolgozzuk, kinyújtjuk, a kenéshez a 12 dkg olvasztott zsírt 6 dkg liszttel e...
Elkészítési idő:-az élesztőt felfuttatjuk cukros tejben -aztán bele a lisztbe minden hozzávaló -alaposan kidagasztjuk -1 órát kelesztjük --15 gombócra szedjük -egyenként alaposan k...
Elkészítési idő: 80 perc