250 g túró
250 g rizsliszt
250 g vaj/margarin
1-2 tk. só
A hozzávalókat szépen összegyúrjuk - attól függően, hogy krémesebb, vagy "rögösebb" túrónk van-e, változhat a tészta állaga, menet közben nyugodtan tehetünk még hozzá akár rizslisztet, akár zsiradékot, kis tejfölt, ha morzsálódós lenne -, majd rizsliszttel szórt nyújtólapon olyan vastagra nyújtjuk, amennyire vastagra szeretnénk a pogácsát - ez nem fog nőni, mivel ugye sütőport nem tettünk bele.
Kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejét én megkentem tojással, hogy szép legyen, de ez elhagyható lépés, és akkor tojásmentes is a recept. :)
175 fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük és utána már csak annyi a dolgunk, hogy vígan és gondtalanul elmerüljünk az ízek tengerében.
1. A lisztet a rámával, sajttal, sóval és a tejföllel összemorzsoljuk, beleöntjük a langyos,cukros tejben felfuttatott élesztőt és szép tésztát gyúrunk belőle. Fél cm vastagra nyú...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit a kenyérsütőgéppel állítom össze, ha szükséges, kevés vizet még adok hozzá, hogy kb. pizzatésztát kapjak. Letakarva fél órát kelesztem. Lisztezett felületre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból tésztát gyúrunk és 20 percig kelesztjük. A tésztát kinyújtjuk, és újabb 20 percig kelesztjük a deszkán. Pogácsaszaggatóval pogácsákat szaggatunk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a vajat, és elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sajtot és a tejben feloldott szódabikarbonátot, sima tésztává gyúrjuk. A sütőt 200 fokra előmeleg...
Elkészítési idő: 30-60 őerc Nehézség: Közepes