20dkg vaj,
40dkg liszt.
2 evőkanál tejföl,
só ,
köménymag
1.A lisztben a vajat elmorzslojuk,hozzáadunk egy tojást,kétkanál tefölt, egy csapott teáskanál sót,és jól összegyújuk.
2.A tésztából cipót formálunk, tányérra rakjuk,letakarjuk egy konyharuhával, és két órára
hűtőszekrénybe tesszük, majd nyújtófával ujjnyi vastagságúra nyújtjuk.
3.Éles késsel ujjnyi széles, és kb. 10cm hosszú csíkokra vágjuk, és felvert tojással megkenjük.
4.Amikor megszárad, újból megkenjük, megszórjuk sóval elkevert köménymaggal, és kisütjük.
Ha valaki nem szereti köménymagot, reszelt sajttal, szezámmaggal, vagy mákkal szórja meg a rudacskákat
A tejet és a vizet összeöntjük, langyosra melegítjük. Belekeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. A liszteket egy tálba mérjük, hozzáadjuk a szezámmagot és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos tejben a csipet cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, tojássárgát, sót, és összegyúrjuk. Kinyújtjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összedolgozzuk, hogy egynemű tésztát kapjunk. A masszából kézzel kiveszünk kisebb adagokat azokat golyóvá formázzuk és sütőpapírra tesszük. A végén kézzel kics...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint elmorzsoljuk a liszttel, közben az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben, majd a hozzávalókat összedolgozzuk, ezután a tésztát letakarva a duplájára kelesztjük....
Elkészítési idő: 2 óra 30 perc Nehézség: Nehéz