- 5 g só
- 40 g tápiókakeményítő
- 10 g szezámmagliszt
- 20 g tökmagliszt
- 5 g útifű maghéj
- 30 g rost sütőmix
- 1 db M-es tojás
- 60 g kókuszolaj
- 30 g szezámmag
- 5 g konjakliszt
- 1 dl kókusztej
- kenéshez: 1 lazán felvert tojás
- szóráshoz: magvak, fűszerek, durva szemű só
A kenéshez és a szóráshoz használt alapanyagok kivételével minden hozzávalót összegyúrunk egy keverőtálban és fél órát pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük 180 Celsius – fokra, két gáztepsit pedig szilikonos sütőlappal bélelünk.
A tésztából kisebb diónyi darabokat csípünk, a két tenyerünk között minél vékonyabbra lapogatjuk és a tepsibe pakolgatjuk szorosan egymás mellé.
Megkenjük a felvert tojással, tetszőleges magokkal hintjük és 10 perc alatt készre sütjük alul – felül fokozaton, majd légkeverésre kapcsoljuk a sütőt és 5 percig szárítjuk.
A megadott mennyiségből nekem 60 db lett, ami kényelmesen elfér kettő, hagyományos méretű gáztepsiben.
Kihűtve ropogós, 3-4 naposan sem szikkad meg!
A hozzávalókat dagasztjuk mint a kelt tésztát. Mikor meg kelt a tészta sodró deszkán 4 fele osztom, átgyúrom és hagyom 15-20 percig kelni. Mikor meg keltek a tészták elsodrom hossz...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KönnyűA krumplit héjában megfőzzük és áttörjük. Összegyúrjuk, a liszttel, margarinnal, tojással és a sütőporral, valamint kevés sóval. Ezután fél – 1 órát pihentetjük. A tésztát ké...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát kinyújtjuk, megkenjük a pizzakrémmel, majd megszórjuk a pizzafűszer keverékkel, valamint a trappista sajt háromnegyedével. Feltekerjük és ujjnyi vastagságúra sze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk. Nem kell se dagasztani, se keleszteni. Kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, kis méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a tetejét tojássárgájával megkenjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű