5 dkg élesztő (friss)
5 dl 2,8%-os tej
1 evőkanál kristálycukor
80 dkg búzaliszt (BL55)
1 csapott evőkanál só
2 dl étolaj
A töltelékhez
6 bő evőkanál tejföl (12%-os)
2 db fokhagyma
2 db lilahagyma
30 dkg gépsonka
1 db morzsolt kukorica (konzerv, vagy friss)
30 dkg trappista sajt (reszelt)
A tetejére
2 csapott evőkanál tejföl (12%-os)
1 db tojássárgája
1 csapott evőkanál szezámmag
1 csapott evőkanál lenmag
kidolgozzuk a tésztát a sajt felével.6 cipót készítünk és kelni hagyjuk fél órát.Utána a cipókat egyenként kerekre nyújtjuk,megkenjük olajjal,derelye metélővel 8 részre vágjuk,felt...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz alapanyagokat jól összegyúrom, és hűtőben pihen pár órát, vagy akár reggeltől estig. Ha keveset pihen, akkor a tészta ragacsos, és jól alá kell lisztezni, a deszkát és a nyújtó...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéza tejben felfuttatjuk az élesztőt...a lisztbe elkeverjük a sütőport a sót majd elmorzsoljuk a margarint...hozzáadjuk a többi anyagot és jól kidolgozzuk 30 percet pihentetjük majd n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá a margarint és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá a tejfölt és a tojást, majd gyors mozdulato...
Elkészítési idő: 90 Nehézség: Közepes