5 dkg élesztő (friss)
5 dl 2,8%-os tej
1 evőkanál kristálycukor
80 dkg búzaliszt (BL55)
1 csapott evőkanál só
2 dl étolaj
A töltelékhez
6 bő evőkanál tejföl (12%-os)
2 db fokhagyma
2 db lilahagyma
30 dkg gépsonka
1 db morzsolt kukorica (konzerv, vagy friss)
30 dkg trappista sajt (reszelt)
A tetejére
2 csapott evőkanál tejföl (12%-os)
1 db tojássárgája
1 csapott evőkanál szezámmag
1 csapott evőkanál lenmag
http://aprosef.hu/toltott_haromszogek_recept
A tészta hozzávalót a kenyérsütőgép üstjébe mérjük és elindítjuk a 20 perces dagasztóprogramot. Nálam mindig nyitott tetővel dolgozik a gép, így biztosan nem melegszik túl a tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFél cm vastagra nyújtjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk. Annyi tejföl kell bele, hogy lágy, könnyen nyújtható tészta legyen. Alaposan lisztezett felületen kinyújtjuk úgy, hogy egy kis vagdosás-ta...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhűtős lángos.. Én a hűtős lángost csinálom: 50 dkg liszt, 1 db kefír, 1 tojás, só, 1 kávés kanál cukor, 3 dkg élesztő, 2-2,5 dl tej. Nem túl kemény tésztát dagasztok, hűtőben szé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű