250 g leveles tészta
1 evőkanál mustár
1 teáskanál csípős piros arany
ízlés szerint őrölt fehér bors
ízlés szerint őrölt kömény
8 szelet bacon szalonna
A teteje kenéséhez :
1 db tojás
A szórásához :
egész kömény
A leveles tésztát (20 × 40 cm) felengedés után középen félbe vágjuk (20 × 20 cm)
A mustárt elkeverjük a piros arannyal.
Megkenjük a tésztát a keverékkel.
Ráfektetjük a szalonna szeleteket, úgy, hogy egy kicsit fedjék egymást. A tetejét beszórjuk ízlés szerint egy kevés fehér borssal, és őrölt köménnyel. Majd a tészta másik felével letakarjuk. Enyhén megnyomkodjuk a tetejét.
Egy éles késsel, vagy pizzavágóval 12 db egyforma csíkot vágunk belőle. A két végénél ellentétes irányban párszor megtekerjük, sütőpapírral ellátott sütőlemezre sorakoztatjuk.
Tetejét átkenjük a kissé felvert tojással, tetszés szerint megszórjuk egész köménnyel (lehet szezámmaggal, akár lenmaggal is). Majd 180 C fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Hozzáadjuk még a 3 tk sót, a szoba hőmérsékletű margarint, a tojás sárgáját. Alaposan kidagasztjuk, meleg helye...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát kinyújtjuk, 2-3 mm vékonyra. Megkenjük felvert tojással. 1 cm széles csíkokra vágjuk, és szorosan feltekerjük a csíkokat habroló csőre. 20 percet pihentetjük, majd 10-15...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt cukros langyos tejben felfuttatjuk. A liszthez keverjük a sót, majd hozzáadjuk a tojást, a felfuttatott élesztőt és olajat, majd alaposan kidolgozzuk. kb. 1 órát leta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, megfőzzük, összetörjük, kihűtjük. A lisztet tálba mérjük, hozzáadjuk a sót. Az élesztőt a vízben feloldjuk a cukorral. Felolvasztjuk a vajat i...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű