25 dkg reszelt sajt,
70 dkg finomliszt,
25 dkg margarin,
2 db tojás,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
2 dl tejföl,
só ízlés szerint, kb. 1 kávéskanállal,
2 evőkanál étolaj
Mindezt jól összegyúrni, és kis (mogyorónyi) gombócokat formálni. A tallérsütőt jól felforrósítani a gázon, és nagy lángon 4-esével kisütni.
Közben meg kell fordítani a tallérsütőt.
A lisztet eldörzsölöm a margarinnal bele morzsolom az élesztőt és a sót a reszelt sajt 2/3 részét összeállítom egy könnyű tésztát legyen. Hajtogatom 3 × 15 perces pihentetéssel....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tepertő és az olvasztott vajon kívül mindent tálba teszünk és bedagasztjuk a tésztánkat. Amikor összeállt lassan hozzáadjuk az olvasztott vajat és sima tésztává dolgozzuk. Olajoz...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA töltelékhez a hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és az olajban üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a finomra darált sonkát, kevergetve megpirítjuk, őrölt borssal és mustárral ízesít...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes