Kb. 1 kg-ra
A tésztához:
55 dkg búzaliszt (BL55), 10 dkg trappista sajt (reszelt), 25 dkg sertészsír, 2 csapott teáskanál só - jódozott, finomított, 3 db tojássárgája, 3 dl tejföl (20%-os)
A felületre:
1 db tojásfehérje, 15 dkg trappista sajt (reszelt), 3 csapott evőkanál köménymag - egész
A tészta hozzávalóit egy tálba mérem.
Összegyúrom.
2 mm vastagságúra kinyújtom a tésztát.
Körbevágom a tészta széleit, hogy szép formás rudakat kapjak.
Derelyevágóval feldarabolom a tésztát egyforma nagyságú rudakká.
Lekenem tojásfehérjével a tésztát és megszórom sajttal és köménymaggal.
Sütőpapíros lemezre teszem a rudakat. Ebből a mennyiségből 4 nagy gáztepsi lesz.
200 C fokon kb. 20 perc alatt szép arany sárgára sütöm.
A vizet felforralom az olajjal,vanília cukorral,sóval ha forr hozzá rakom a lisztet ,akkor jó ha elválik az edény falától,és rezgősé nem válik.Hideg edénybe rakom pár percet várok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszedolgozni,kinyújtva 1 órát a hűtőben utána kenni tojással és sajttal és kockázni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kókuszzsírt kissé megolvasztottam, a nyers céklát lereszeltem, majd minden hozzávalót a késes aprítóba tettem, és ez szépen el is végezte a munka piszkos részét helyettem. Ennek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és összegy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű