Hozzávalók:
- 60 dkg finomliszt,
- 25 dk vaj,
- 1 evk. só,
- 25 dkg juhtúró,
- 25 dkg reszelt sajt,
-1 tojás,
- 2,5 dl tejföl,
Tetejére:
- reszelt sajt,
60 dkg finomlisztet egy ek. sóval elkevertem, majd 25 dkg vajjal elmorzsoltam. Ezután belekevertem 25 dkg juhtúrót és 25 dkg reszelt sajtot. Hozzáadtam 1 tojást és kb. 2,5 dl tejfölt. Összegyúrtam a tésztát, majd betettem a hűtőbe. Lehet egész éjszakára, de min. 2-3 órára. A pihentetett tésztát fél cm vastagra nyújtottam, megkentem felvert tojással és bőségesen meghintettem reszelt sajttal. Feldaraboltam, majd 230 fokos sütőben 18-20 perc alatt pirosra sütöttem.
A tészta hozzávalóit egy tálba mértem, kézzel összegyúrtam és fél órára hűtőbe tettem. Fél óra leteltével a tésztát rizsliszttel megszórt szilikon lapra borítottam, párszor átgyúr...
Elkészítési idő:Az alapanyagokat jól összedolgozzuk, egy éjszakát a hűtőben pihentetjük. Másnap kinyújtjuk, tojássárgájával megkenjük, majd reszelt sajttal megszórjuk.
Elkészítési idő:Készíts kenhető krémet a tejfölből, túróból, fűszerekből, reszelt hagymából. Ebbe most mustár is menjen. Pucold meg és hosszában szeleteld fel a zöldségeket, amelyekkel mártogatni...
Elkészítési idő: 20 perc