Hozzávalók:
- 60 dkg finomliszt,
- 25 dk vaj,
- 1 evk. só,
- 25 dkg juhtúró,
- 25 dkg reszelt sajt,
-1 tojás,
- 2,5 dl tejföl,
Tetejére:
- reszelt sajt,
60 dkg finomlisztet egy ek. sóval elkevertem, majd 25 dkg vajjal elmorzsoltam. Ezután belekevertem 25 dkg juhtúrót és 25 dkg reszelt sajtot. Hozzáadtam 1 tojást és kb. 2,5 dl tejfölt. Összegyúrtam a tésztát, majd betettem a hűtőbe. Lehet egész éjszakára, de min. 2-3 órára. A pihentetett tésztát fél cm vastagra nyújtottam, megkentem felvert tojással és bőségesen meghintettem reszelt sajttal. Feldaraboltam, majd 230 fokos sütőben 18-20 perc alatt pirosra sütöttem.
Egy nagy tálba beletesszük a lisztet. Az 1 dl langyos tejbe teszünk egy-két csipet cukrot. A liszt közepébe egy kis mélyedést – “fészket” – készítünk, és beleöntjük a langyos cukro...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa tésztát kétfelé vettem és két részletben kentem rá a tölteléket, és nem trapézra, hanem inkább háromszögekre vágtam. Igaz, így feldőltek, és kicsit összesültek, de valami isteni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrni, nem kell keleszteni, azonnal nyújtani és sütni. Tetejét tojással bekentem és bőségesen szórtam rá reszelt sajtot 180 fokon sütöttem. ( 20-30 perc) Meglehet bármive...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA tésztához való alapanyagokat egy tálba összeöntjük, majd összegyúrjuk, míg egységes masszát nem kapunk. Fóliába csomagoljuk, minimum 2 órát hűtőben pihentetjük. Ujj...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű