500 g száraz csicseriborsó
4 ek olívaolaj (minél több, annál jobb)
pár csepp citromlé
só
bors
római kömény
őrölt paprika
1. Tedd a száraz csicseriborsót egy nagy edénybe és önts rá kétszer annyi hideg vizet. Rengeteg nedvességet felvesz majd, ezért hagyj neki jócskán helyet. Áztasd 12 órán át. (Ha konzerv csicseriborsót használsz, ezt a lépést hagyd ki.)
2. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
3. Készítsd el a szószt: keverd össze az olívaolajat a többi hozzávalóval.
4. Öntsd le a vizet a csicseriborsóról és szárítsd meg annyira, amennyire csak tudod. Használhatsz például két tiszta konyhai törlőkendőt erre a célra.
5. Forgasd bele a csicseriborsót az olajos öntetbe, majd oszlasd el egyenletesen két nagy tepsiben.
6. Süsd 30-40 percig, 10 percenként forgasd át.
7. Nézd meg 30-40 perc múlva, hogy elég ropogósak-e már. Akkor tudod, hogy elkészült, ha aranyló színű, kicsit sötét és kívül ropogós már mindegyik szem.
Egy izgalmas és egészséges tízórai...
A recepthez szárított csicseriborsót használtam, amit legalább egy éjszakán át áztatni kell felhasználás előtt. Ez két okból is fontos: egyrészt ezáltal megpuhul, másrészt könnyebben emészthetővé is válik.
◾️A káposztát lereszeljük és besózzuk. ◾️Kicsit állni hagyjuk, majd kicsavarjuk és olajon megsütjük. ◾️Borssal fűszerezzük, és ha szükséges még sózzuk. ▪️Ezután kicsit hűlni...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA hámozott, kockázott krumplit sós vízben főzöm 10 percig, majd leszűrve, áttörve hagyom kihűlni. A lisztet, krumplit, margarint, tejet, sót, élesztőt összedolgozom, majd a tész...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes1. A hozzávalókat összegyúrod, megkened tojással, sajt rá, mehet is sülni 160 fokon 15 percig.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű