Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Sült csicseriborsó


Írta:

Adag: 8 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g száraz csicseriborsó
4 ek olívaolaj (minél több, annál jobb)
pár csepp citromlé

bors
római kömény
őrölt paprika

Elkészítés:


1. Tedd a száraz csicseriborsót egy nagy edénybe és önts rá kétszer annyi hideg vizet. Rengeteg nedvességet felvesz majd, ezért hagyj neki jócskán helyet. Áztasd 12 órán át. (Ha konzerv csicseriborsót használsz, ezt a lépést hagyd ki.)
2. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
3. Készítsd el a szószt: keverd össze az olívaolajat a többi hozzávalóval.
4. Öntsd le a vizet a csicseriborsóról és szárítsd meg annyira, amennyire csak tudod. Használhatsz például két tiszta konyhai törlőkendőt erre a célra.
5. Forgasd bele a csicseriborsót az olajos öntetbe, majd oszlasd el egyenletesen két nagy tepsiben.
6. Süsd 30-40 percig, 10 percenként forgasd át.
7. Nézd meg 30-40 perc múlva, hogy elég ropogósak-e már. Akkor tudod, hogy elkészült, ha aranyló színű, kicsit sötét és kívül ropogós már mindegyik szem.

Trükkök, tippek, praktikák:


Egy izgalmas és egészséges tízórai...

A recepthez szárított csicseriborsót használtam, amit legalább egy éjszakán át áztatni kell felhasználás előtt. Ez két okból is fontos: egyrészt ezáltal megpuhul, másrészt könnyebben emészthetővé is válik.

Sült csicseriborsó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Muffin -hagymás szalonnás
Muffin -hagymás szalonnás

1. A szalonnát apró kockákra vágjuk, közepes lángon ropogósra sütjük és hagyjuk kihűlni. 2. A hagymát megtisztítjuk és finomra aprítjuk, majd olajon 5-6 perc alatt megdinszteljük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Rita
Sajtos-gombás minilepények SZERK. ALATT
Sajtos-gombás minilepények SZERK. ALATT

1. A kiolvasztott leveles tésztát kiterítjük, és kis téglalapokra vágjuk. 2. A krémsajthoz hozzáadjuk a reszelt gouda sajtot, enyhén sózzuk-borsozzuk, és alaposan összekeverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Krumplis lángos
Krumplis lángos

A langyos tejbe tegyük bele a cukrot, és az élesztőt. Kezünkkel jól oldjuk fel az élesztőt, majd hagyjuk 5-10 percig pihenni a keveréket, hogy az élesztő felfusson.Tegyük egy tálba...

Elkészítési idő: 2óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Szezámmagos kifli
Szezámmagos kifli

Az élesztőt a cukorral a langyos tejben felfuttatjuk. A sót elkeverjük a liszttel, majd beleöntjük az olajat és az élesztős tejet. Jól kidolgozzuk a tésztát, majd 40 percig keleszt...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk