Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Főtt sonkás-tormakrémes kalácskám


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt,
3 dl tej,
1 tojás sárgája,
5 dkg vaj,
1 csapott kiskanál só,
1 kanál cukor,
1 csomag száraz élesztő.
A töltelék :
Kb.20 dkg puhára főzött sonka,
4-5 evőkanál tejszínes torma
A kenegetéshez 1 tojás.

Elkészítés:


A tejet meglangyosítottam és belekevertem a cukrot, élesztőt. A liszttel összedolgoztam az összes hozzávalót, jól meggyúrtam. Letakarva 1 órát kelesztettem. Újra átgyúrtam. 2 felé osztottam és mindkét tésztaadagot még 2 felé vágtam. A így kapott bucikat téglalap alakúra nyújtottam, megkentem tormakrémmel és apróra vágott főtt sonkával..... feltekertem,összefontam és kerek tortaformába raktam. A sütőt jól előmelegítettem, 220 fokra amíg még egy fél órát kelt a kalács. A tojással csak akkor kentem le a tetejét, mielőtt betettem a sütőbe. Körülbelül 35 percig sült.

Főtt sonkás-tormakrémes kalácskám

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Juhtúrós mini pogácsa
Juhtúrós mini pogácsa

A lisztben elkeverem a sót, elmorzsolom benne a vajat, majd a túrót is hozzáadom.Gyors mozdulatokkal összegyúrom és lisztezett munkafelületen 1 cm vastagságúra nyújtom. 3-4 cm-es...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erzsébet
sajtos tallér
sajtos tallér

A lisztbe belekeverni a szódabikarbónát és a sót,elmorzsolni a zsiradékkal,hozzáadni a reszelt sajtot,egész köményt,összegyúrni a tejföllel és tojással,kigolyózni,sütni

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Retro vajas pogácsa (Gábor a pék)
Retro vajas pogácsa (Gábor a pék)

1. A liszt és a vaj elmorzsolása 2. A többi összetevőt hozzáadva picit lágyabb tészta dagasztása 3. Tésztaérés: 30 per 4. Tészta nyújtása, majd a formai kialakítás a videón bem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fánk - Burgonyafánk
Fánk - Burgonyafánk

1. Összedolgozzuk a lisztet a főtt, hámozott, áttört burgonyát, a vajat, a tojássárgáját, a fél dl tejet és az élesztőt. pihentetjük. 2. Ha megkelt, fánkokat szaggatunk belőle,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk