1 bagett
3 db paradicsom
fokhagyma
bazsalikom
olívaolaj
só
bors
A paradicsomot apró kockára vágom, ízesítem sóval, borssal, aprított bazsalikommal. Kevés olívaolajjal meglocsoljuk. A bagettet megpirítjuk mindkét oldalán, bedörzsöljük fokhagymával. Rárakjuk a paradicsomos keveréket, meglocsoljuk még kevés olívaolajjal és tálaljuk. Aki szereti tehet rá kis kockára vágott mozzarella sajtot is.
A hajtogatott, kelt krumplis pogácsa elkészítéséhez először az élesztőt elmorzsoljuk a tejbe. Hozzáadjuk a cukrot és 2 db tojást kissé felverve, valamint 1 ek lisztet a kimért menn...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. A lisztben elkeverjük a sót, a megkelt élesztővel, maradék tejjel, tojással, olajjal tésztát dagasztunk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt 2 kockacukorral felfuttatjuk szükség esetén tejföllel pótoljuk. A hozzávalók felhasználásával tésztát gyúrunk. 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt. A burgonyát kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük. A lisztet egy nagyobb keverőtálba öntjük, megsózzuk, és elm...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes