25 dkg liszt
25 dkg Ráma
25 dkg túró
3 kk só
2 tojássárgája
szezámmag
10 dkg trappista sajt
A lisztet, a sót , a Rámát és a túrót összegyúrjuk. Ezt a tésztát nylon zacskóba tesszük és min. egy órára a hűtőbe rakjuk pihentetni. Lisztes deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk , vékony csíkokra vágjuk. Sütőpapíros tepsibe helyezzük, majd lekenjük a felvert tojássárgájával. Szezámmaggal , majd reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben , gázsütő esetén kezdetben 5-ös majd visszavéve 3-asra középre téve megsütjük.
Akár egy egész éjszakát is pihenhet a tészta a hűtőben. :)
Pogácsát is lehet belőle szaggatni .
◾️A liszteket átszitáljuk. ◾️Az élesztőt a cukros tejfölben elkeverjük. ◾️A liszteket, a tojásokat, a margarint és a sót egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk az élesztős tejfölt is...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KözepesAz élesztőt a tejben a cukorral futtassuk fel, és a tészta hozzávalóival dolgozzuk össze. Keleszteni nem kell. Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk a tésztát, a tetejét bevagdossuk. 5 cm-...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, és összegyúrjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát sütőpapíron vékonyra nyújtjuk. Lekenjük a felvert tojásfehérjével, ízlés s...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA lisztet összegyúrjuk a margarinnal, sóval és annyi tejföllel, amennyit felvesz. Kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagra, megkenjük a sózott felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal. É...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű