25 dkg liszt
25 dkg Ráma
25 dkg túró
3 kk só
2 tojássárgája
szezámmag
10 dkg trappista sajt
A lisztet, a sót , a Rámát és a túrót összegyúrjuk. Ezt a tésztát nylon zacskóba tesszük és min. egy órára a hűtőbe rakjuk pihentetni. Lisztes deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk , vékony csíkokra vágjuk. Sütőpapíros tepsibe helyezzük, majd lekenjük a felvert tojássárgájával. Szezámmaggal , majd reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben , gázsütő esetén kezdetben 5-ös majd visszavéve 3-asra középre téve megsütjük.
Akár egy egész éjszakát is pihenhet a tészta a hűtőben. :)
Pogácsát is lehet belőle szaggatni .
A tejhez fél deci langyos vizet öntünk, beletesszük a cukrot, hozzámorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk megkelni. A lisztet tálba tesszük, elkeverjük a sóval, hozzáadjuk az étolajat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt meleg tejben felfuttatjuk és a liszttel, tejföllel a sóval és vajjal tésztát dagasztunk. Pihentetjük 30 percig azután kinyújtjuk. Megkenjük tepertőkrémmel, borsozzuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túróból, a lisztből és a puha margarinból tésztát gyúrok, ízlés szerint sózva. Folpackba csomagolva beteszem a hűtőbe pihenni legalább 1 órára, de lehet 1 napra is. A sajtot lere...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű