Családireceptkönyv.hu

Sajtos pogácsa 2


Írta:

Elk. idő: 2-óra
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg.liszt,
25 dkg vaj,
2 dl.tejföl,
2 dkg. élesztő,
3 ek.langyos tej,
2 kk.porcukor,
2 kk. só,
2 db. tojássárgája.
30 dkg reszelt sajt. + szezánmag.

Elkészítés:




A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, beletesszük a tojássárgát, a langyos cukros tejben megkelesztett élesztőt, a tejfölt és 20 dkg. sajtot. a sót. Jól összegyúrjuk.
Félóránként kétszer-háromszor kinyújtjuk és hajtogatjuk.
Az utolsó hajtogatás után, kb. 1 cm-vastagra kinyújtjuk és kicsi, v. közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Tetejét tojással megkenjük, a maradék sajttal, szezámaggal megszórjuk és megsütjük.
Jó étvágyat kívánok

Sajtos pogácsa 2

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Joghurtos-sós kifli
Joghurtos-sós kifli

Kelt tésztát dagasztunk. Ha megkelt 4 részre osztjuk a tálban. 1 részt kiemelsz, kézzel még elfelezzük, kinyújtjuk pizza formára és méretre, mindkettőt. Egyik lapot megkenjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sósam.
Sósam.

Össze állítom és kinyújtani , tojással le kenni ,sajt és szezámmag.

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Rozmaringos zabpelyhes keksz ( sós kréker)
Rozmaringos zabpelyhes keksz ( sós kréker)

Az összes száraz hozzávalót összekevertem. - Hozzáöntöttem a vizet és az olajat. (A vizet érdemes a vége felé lassabban adagolni, hátha kevesebb is elég, illetve lehet, még kel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: domika1
Töpörtyűs Pogácsa
Töpörtyűs Pogácsa

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk