50 dkg burgonya
5-6 evőkanál liszt
2 tojás
1 teáskanál só
olaj
A burgonyát meghámozzuk és felszeleteljük, sós vízben megfőzzük. Mikor elkészült, leszűrjük és összetörjük, hagyjuk hűlni. Hozzáadjuk a tojást, a sót és a lisztet, jól összedolgozzuk. Ha a tészta még nem tűnik nyújthatónak, kissé ragadós, adunk hozzá még egy evőkanál lisztet. Lisztezett felületen kinyújtjuk és kisebb darabokat vágunk belőle. A kezünkkel széthúzzuk és a lángosokat forró olajban kisütjük. Fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal fogyasztjuk.
A tejben futtasd fel az élesztőt a mézzel. A lisztet a kókuszsírral és az áttört burgonyával elkeverjük, hozzáadjuk a tojást, és a felfuttatott élesztőt, valamint a sót és az eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal. A langyos vízben elkeverjük az élesztőt, a lisztbe öntjük a tojással és a sóval együtt. Közepes kemény tésztát gyúrunk belő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát a kenyérsütőgéppel állítottam össze. Egyszerűen mindent az üstbe mértem, majd a 20 perces dagasztás programmal bedagasztottam. Kikapcsolt gépben duplájára kelesztettem....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsolom a margarinnal/vajjal, majd hozzákeverem a sajtot, a sót, a tojássárgáját. Végül pedig hozzákeverem a tejben felfutott szalalkálit. Tésztává gyúrom, majd rög...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű