Családireceptkönyv.hu

Krumplis lángos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg burgonya
5-6 evőkanál liszt
2 tojás
1 teáskanál só
olaj

Elkészítés:


A burgonyát meghámozzuk és felszeleteljük, sós vízben megfőzzük. Mikor elkészült, leszűrjük és összetörjük, hagyjuk hűlni. Hozzáadjuk a tojást, a sót és a lisztet, jól összedolgozzuk. Ha a tészta még nem tűnik nyújthatónak, kissé ragadós, adunk hozzá még egy evőkanál lisztet. Lisztezett felületen kinyújtjuk és kisebb darabokat vágunk belőle. A kezünkkel széthúzzuk és a lángosokat forró olajban kisütjük. Fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal fogyasztjuk.

Krumplis lángos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bab
Édesburgonya pogácsa
Édesburgonya pogácsa

A tejben futtasd fel az élesztőt a mézzel. A lisztet a kókuszsírral és az áttört burgonyával elkeverjük, hozzáadjuk a tojást, és a felfuttatott élesztőt, valamint a sót és az eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Fűszeres hússal töltött kifli
Fűszeres hússal töltött kifli

Elkészítés: A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal. A langyos vízben elkeverjük az élesztőt, a lisztbe öntjük a tojással és a sóval együtt. Közepes kemény tésztát gyúrunk belő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sonkás-sajtos hernyó kifli
Sonkás-sajtos hernyó kifli

A tésztát a kenyérsütőgéppel állítottam össze. Egyszerűen mindent az üstbe mértem, majd a 20 perces dagasztás programmal bedagasztottam. Kikapcsolt gépben duplájára kelesztettem....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sajtos perec (Levendula)
Sajtos perec (Levendula)

A lisztet elmorzsolom a margarinnal/vajjal, majd hozzákeverem a sajtot, a sót, a tojássárgáját. Végül pedig hozzákeverem a tejben felfutott szalalkálit. Tésztává gyúrom, majd rög...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk