140 g joghurt
2 dl víz
3 ek. burgonyapehely
2 tk. só
csipet aszkorbinsav
0,5 dl olaj
25 dkg öregtészta
50 dkg BL 80 liszt
1 tk. cukor
2 dkg friss élesztő
tetejére:
reszeltsajt
A hozzávalókból a szokásos módon tésztát dagasztottam, kicsit lágyabbra mint a kenyértészta. Duplájára kelesztettem a kelesztőtálba, majd enyhén lisztezett felületre borítottam. 6 egyenlő részre osztottam, az itt leírtak szerint megformáztam. Vékonyan beliszteztem őket, hogy ne ragadjon rá a tasak, majd 3 darabot tettem egy-egy sütő zacsiba, keresztben, egymástól nagyobb távolságra. Hagytam őket megint jó duplájára kelni. Megszórtam reszelt sajttal, majd a zacsi száját a legszélső tészta alá hajtottam óvatosan. 220 fokos előmelegített sütőben sütöttem 15 percig.
Ezt a bagettet a sparos sajtos bagett ihlette. Mert adalékanyag ide, vagy oda, az bizony nagyon finom, igaz csak frissen, de a gyerekeim is nagyon szeretik. Elég jól sikerült elsőre, talán egy pici módosítást még kipróbálok valamikor. Kisfiam szerint sokkal finomabb lett mint az eredeti. Vékony, nagyon ropogós héj, puha, laza belső és még másnap is finom, nem száraz, fojtós.
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. A leveles tésztát kinyújtjuk, megkenjük tejföllel a pirított hagymát egyenletesen eloszlatjuk rajta, majd megszórjuk a sajttal....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűWaffeleisen einfetten und vorheizen. Inzwischen Süßkartoffeln schälen und mit der Reibe fein raspeln. Alle restlichen Zutaten mit den Süßkartoffelraspeln gut vermischen. Den Tei...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az egyik csomag leveles tésztát kiterítjük a tepsire. A tésztára egyenletesen rákenjük a mascarponét, majd rászórjuk a kockázott bacont, kicsit sózzuk, borsozzuk. A sót ne felej...
Elkészítési idő: 20-25 perc Nehézség: KönnyűA hagymákat megtisztítjuk, apró kockára vágjuk és a zsíron pár perc alatt megdinszteljük, ezután félretesszük hűlni. A burgonyapürét 1 dl meleg vízzel, a sóval és a tejföllel simá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű