Családireceptkönyv.hu

Vajas tészta ( sajtos pogácsa, sajtos rúd, ízes levé


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg liszt
2 dkg só
1 cent ecet
1 kg zsiradék
4-5 dl víz

Elkészítés:


Előkészítés:
A vajat kevés liszttel összegyúrjuk, és téglalap alakúra formázzuk. A széleiből levágunk kisebb csíkokat, és körülbelül a vaj 10 %-át majd a tésztába gyúrjuk. A megmaradt 90 % vajat tehát a téglalapot majd hajtogatni fogjuk.

A tészta begyúrása:
A levágott vajat a liszttel az ecettel és a sóval begyúrjuk, úgy hogy folyamatosan adunk a tésztához hideg vizet, amíg a megfelelő állagú nem lesz. Bucit formázunk belőle, lisztezett asztalra tesszük bevágogatjuk a teteét és pihentetjük. Pihentetés után, 4 fület nyújtunk neki és elkezdjük becsomagolni a zsiradékot.A tészta formázása:
A tésztába becsomagoljuk a zsiradékot a kakaós csigánál már megszokott módon.A tészta hajtása:
Majd kinyújtjuk újnyi vastagra és egy szimpla és egy dupla hajtást végzünk. Tehát a szimpla hajtás után újra kinyújtjuk majd behajtjuk duplán. Pihentetés után a hajtást megismételjük. A szimpla hajtás az ábrán az 1-es a dupla hajtás pedig a 4-es.

Trükkök, tippek, praktikák:


A tészta darabolása és formázása:
A hajtások és a pihentetés után kinyújtjuk a tésztát fél centi vastagra és daraboljuk a végterméknek megfelelően. Ami lehet pogácsa, sajtos rúd vagy akár ízes levél is.A tészta sütése:
A készre formázott termékeket sütőplére helyezzük és 220 C-on kisütjük. Ebből a tésztából készül a krémes lapja is.
Jó étvágyat

Vajas tészta ( sajtos pogácsa, sajtos rúd, ízes levé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Joghurtos sósrud
Joghurtos sósrud

A lisztet és a sütőport egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, majd a vajjal elmorzsoljuk. A joghurtot is ráöntjük és meggyúrjuk a tésztát. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Taralli - olasz ropogtatnivaló (Sóbors)
Taralli - olasz ropogtatnivaló (Sóbors)

Robotgépben összekeverjük a sót és a lisztet. Hozzáadjuk az olajat és a bort, majd az egészet 5 perc alatt szép fényes és homogén tésztává dagasztjuk. Ezen a ponton adhatjuk a tész...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bögrés pizza minden földi jóval
Bögrés pizza minden földi jóval

A vízből, cukorból élesztőből, kovászt készítünk. Az összes hozzávalót összekeverjük majd egy kicsit gyúrjuk( liszt még mehet hozzá) A tetején fokhagymás-tejföl, csirkemell, lilah...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Finom vajas pogácsa, bögrésen
Finom vajas pogácsa, bögrésen

1. Egy tálban a lisztet, a sót és a Ramát összemorzsoljuk. 2. A közepébe beletesszük a tojások sárgáját, a tejfölt, és rámorzsoljuk az élesztőt is. 3. A tésztát ezután összegyúrj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk