80 dk liszt,
2 kávéskanál só,
1/2 l tej ,
1 dl olaj,
1 tojás,
5 dkg élesztő
25 dk margarin
15-20 dk reszelt sajt (én trappistát, parmezánt és füstölt sajtot teszek)
1/2 kg. túró
80 dk liszt, 2 kávéskanál só, 1/2 l tej , 1 dl olaj, 1 tojás, 1 kocka élesztő - jól kidolgozom a tésztát, kb. 1 órát pihentetem , majd 4 részre osztom. Közben 25 dk margarint habosra keverek, hozzáadok 15-20 dk reszelt sajtot ( én trappistát, parmezánt és füstölt sajtot teszek, illetve most kevesebb sajtot és 1 cs. túrót kevertem a margarinhoz: nagyon jó lett a túróval :)). A tésztákat egyenként kinyújtva megkenem a margarinos masszával, feltekerem és három-szögeket vágok, a sütőlapon megkenem felvert tojással és még hagyom pihenni , amíg a sütő bemelegszik- én légkeveréssel. 200 fokon kezdem a sütést és amint kicsit emelkedik, lejjebb veszem, kb. 180 fokra...
5 dk élesztő és fél kiló túrót kevertem ( de az eredeti receptben nincs túró, csak 25 dk margarin és 15-20 dk sajt)... sőt, a túróba kevertem kis fehér borsot is...
A reszelt sajtból, margarinból, lisztből, sóból és tejfölből tésztát gyúrunk. Lisztezett felületen kinyújtjuk és derelyevágóval rudakra vágjuk. Megkenjük tojással és reszelt sajtot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajtot lereszeljük, a vajat én enyhén megolvasztottam, nem folyósra, csak annyira, hogy villával el tudjam keverni a sajttal együtt. A sajthoz adtam a vajat, az olajat, sóztam,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, kelesztjük. Három cipóra osztjuk, cikkekre vágjuk, egy szelet paprikás szalámit és sajtot teszünk bele és kifli formájúra tekerjük
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt 2 dl tejben, egy kevés cukorral felfuttatjuk. 2. A lisztet, a tojást, a futtatott élesztőt, az étolajat, a maradék tejet, a cukrot és sót összegyúrjuk. Akkor jó, ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű