1 kiló liszt
25 dkg vaj
kb 40 dkg reszelt sajt
1,5 ek só
tejföl
1 tojás a tetejére
A lisztet elkeverem a sóval és elmorzsolom a vajjal.
A reszelt sajtból kb egy nagy maréknyit félreteszek
a többit belekeverem a lisztbe. Annyi tejfölt adok
hozzá amivel puha tésztát tudok gyúrni.Vékonyra
nyújtom, tojással lekenem a tetejét,
reszelt sajttal megszórom, derelyemetszővel csíkokat
vágok belőle és 180 fokon kb. 15-20 percig sütöm,
attól függően milyen vastagra nyújtjuk és mekkora csíkokra vágjuk.
Lehet bele több és lehet bele kevesebb reszelt sajtot is
tenni,attól függően mennyit bír a pénztárcánk,persze úgy
a finomabb ha több sajt van benne.Ha valaki ropogósabban
szereti a sajtos rudat akkor süsse tovább mert mi puhán
szeretjük és ez szerint adtam meg a sütési időt.
1. Az élesztőt futtassuk fel a langyos tejben, melyben előzőleg elkevertük a cukrot. 2. Ha az élesztő felfutott, akkor a többi hozzávalóval együtt gyúrjuk össze. 3. A tésztát veg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. A lisztbe belekeverjük a sót, majd elmorzsoljuk benne a vajat és a kókuszzsírt. Ezután hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajat habzásig hevítjük, majd a finomra vágott hagymát és a sonkát megpirítjuk benne. 2. Sózzuk, borsozzuk, és finomra vágott petrezselymet adunk hozzá. 3. A vajastész...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA virsliket körbetekerjük a baconnel. A leveles tésztát kihajtogatjuk, megkenjük a mustárral, majd hosszanti irányban 10 egyenlő csíkra vágjuk, és ezzel is körbetekerjük a virslike...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű