1 kiló liszt
25 dkg vaj
kb 40 dkg reszelt sajt
1,5 ek só
tejföl
1 tojás a tetejére
A lisztet elkeverem a sóval és elmorzsolom a vajjal.
A reszelt sajtból kb egy nagy maréknyit félreteszek
a többit belekeverem a lisztbe. Annyi tejfölt adok
hozzá amivel puha tésztát tudok gyúrni.Vékonyra
nyújtom, tojással lekenem a tetejét,
reszelt sajttal megszórom, derelyemetszővel csíkokat
vágok belőle és 180 fokon kb. 15-20 percig sütöm,
attól függően milyen vastagra nyújtjuk és mekkora csíkokra vágjuk.
Lehet bele több és lehet bele kevesebb reszelt sajtot is
tenni,attól függően mennyit bír a pénztárcánk,persze úgy
a finomabb ha több sajt van benne.Ha valaki ropogósabban
szereti a sajtos rudat akkor süsse tovább mert mi puhán
szeretjük és ez szerint adtam meg a sütési időt.
A tejet a cukorral meglangyosítom, majd belemorzsolom az élesztőt és két ek. liszttel elkeverem. A tetejére is hintek kevés lisztet, félreteszem. Míg kel, egy tálba szitálom a lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd a többi hozzávalóval - a sajt kivételével - jól összegyúrjuk. Kisodorjuk, kétszer hajtogatjuk. A kiso...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz átszitált lisztet összekeverjük a sóval. A langyos tejben a cukorral összekeverjük az élesztőt (nem kell felfuttatni, csak jól megáztatni a tejben az élesztőt). A lisztben elmor...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesAz élesztőt felfuttatom a tejben egy kis kanál cukorral, majd alaposan összegyúrom a liszttel, zsiradékkal, egy csipet sóval és a reszelt sajttal. A tojást feltöröm, a sárgáját a t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű