1 kg Mester kelt tészta liszt
5 dl tej
5 dkg élesztő
2 tojás
5 dkg cukor
1 evőkanálnyi só
20 dkg tejföl
2 dl étolaj
Töltelékhez: pici margarin vagy vaj
Kenéshez: 1 tojás
Szóráshoz: sajt, szezámmag, köménymag
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk, amit 6 részre osztunk. Minden cipót kör alakúra nyújtunk, maximum fél cm-esre. Ezután nyolc körcikkre osztjuk, a cikk szélesebb részére egy kis darab margarint, vagy vajat teszünk, feltekerjük, és kifli alakúra formázzuk. Tetejét tojással megkenjük, és ízlés szerint díszítjük.
Kelesztjük, majd 180 C-on tű próbáig sütjük.
1,A tésztát ketté osztjuk,megkenjük a tejföllel,rászórunk sonka darabkákat,reszelt sajtot. Feltekerjük,szeleteljük,sajtot teszünk a tetejére majd ismét kelesztjük.200 fokon megsütj...
Elkészítési idő:A lisztet a sóval,sütőporral elkeverem,a margarinnal,tojássárgákkal elmorzsolom. Az élesztőt 1 dl tejben,pici cukorral felfuttatom és a többi anyagokkal jól begyúrom. 15 dkg resz...
Elkészítési idő:Kézzel 4 gombócot csinálok, vékony téglalappá nyújtom. Felvert tojásfehérjével megkenem, reszelt sajttal bőven megszórom. Derelyevágóval vékony csíkokat vágok és a tespibe egyenk...
Elkészítési idő: