1 kg Mester kelt tészta liszt
5 dl tej
5 dkg élesztő
2 tojás
5 dkg cukor
1 evőkanálnyi só
20 dkg tejföl
2 dl étolaj
Töltelékhez: pici margarin vagy vaj
Kenéshez: 1 tojás
Szóráshoz: sajt, szezámmag, köménymag
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk, amit 6 részre osztunk. Minden cipót kör alakúra nyújtunk, maximum fél cm-esre. Ezután nyolc körcikkre osztjuk, a cikk szélesebb részére egy kis darab margarint, vagy vajat teszünk, feltekerjük, és kifli alakúra formázzuk. Tetejét tojással megkenjük, és ízlés szerint díszítjük.
Kelesztjük, majd 180 C-on tű próbáig sütjük.
1. A lila hagymát felkockáztam, és kevés libazsíron megfuttattam, majd félretettem hűlni. 2. Az élesztőt a langyos tejjel és a kevés cukorral hagytam felfutni. 3. A lisztet...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet elkeverjük a sütőporral, a sóval, a fűszerkeverékkel. Összedolgozzuk a tojással, a vajjal, a tejföllel és a finomra reszelt sajttal. A tésztából kisebb diónyi golyókat so...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukorból, 2 ujjnyi tejből és 1 evőkanál lisztből kovászt készítünk, majd a többi hozzávalóval együtt puha tésztát gyúrunk, a tojás kivételével. Minimum 15 percig kelesztjük, de...
Elkészítési idő: 1 óra 40 perc Nehézség: KönnyűA két lisztet összekeverjük és elkeverjük benne a sót is. A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez az olajjal együtt. Rugalmas, félkemény...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű