1 kg Mester kelt tészta liszt
5 dl tej
5 dkg élesztő
2 tojás
5 dkg cukor
1 evőkanálnyi só
20 dkg tejföl
2 dl étolaj
Töltelékhez: pici margarin vagy vaj
Kenéshez: 1 tojás
Szóráshoz: sajt, szezámmag, köménymag
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk, amit 6 részre osztunk. Minden cipót kör alakúra nyújtunk, maximum fél cm-esre. Ezután nyolc körcikkre osztjuk, a cikk szélesebb részére egy kis darab margarint, vagy vajat teszünk, feltekerjük, és kifli alakúra formázzuk. Tetejét tojással megkenjük, és ízlés szerint díszítjük.
Kelesztjük, majd 180 C-on tű próbáig sütjük.
Dagasztani, 8 felé vágni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá a margarint és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá a tejfölt és a tojást, majd gyors mozdulato...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát lesózzuk majd a zsírban megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, megpároljuk, a cukorral karamellizáljuk a végén. Kihűtjük. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben. A liszte...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes