25 dkg disznózsír
2 dl tejföl
1 db tojássárgája
50 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
só ízlés szerint
1 db tojásfehérje (a kenéshez)
Egy keverő tálba szórom a lisztet, hozzáadom a többi hozzávalót, majd jól összegyúrom, letakarom, és hideg helyen 1 órát pihentetem.
Liszttel meghintett gyúródeszkán elnyújtom a tetejét, késsel bevagdosom, és pogácsaszaggatóval kiszaggatom. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom és felvert tojásfehérjével megkenem, előmelegitett sütőben 200 fokon, 20-25 percig sütöm.
Én megint Jamie Oliver módszerével indítottam, azaz először aprítógépben kevertem össze a száraz hozzávalókat a vajjal. Amikor elkészült, kiöntöttem egy nagyobb tálba és a kézzel j...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat felverjük a natúr krémsajttal, hozzáadjuk a sót, a tejet és az olajat. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a tojásos-sajtos masszába öntjük és robotgéppel eldolgozz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA cukros tejbe morzsoljuk bele az élesztőt és futtassuk fel. A lisztet keverjük egybe a sóval, szódabikarbónával, majd morzsoljuk bele a vajat. Utána a tejfölt és 5-8 dekagramm...
Elkészítési idő: 3 óra 30 +30 Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk, ragacsos lesz, de nem baj. Gombócot formálunk belőle, hűtőbe tesszük egy órát pihentetjük. Félóránként háromszor hajtogatjuk, mindegy hogy hogyan, csak ugyanolyan le...
Elkészítési idő: kb: 4 óra Nehézség: Könnyű