25 dkg disznózsír
2 dl tejföl
1 db tojássárgája
50 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
só ízlés szerint
1 db tojásfehérje (a kenéshez)
Egy keverő tálba szórom a lisztet, hozzáadom a többi hozzávalót, majd jól összegyúrom, letakarom, és hideg helyen 1 órát pihentetem.
Liszttel meghintett gyúródeszkán elnyújtom a tetejét, késsel bevagdosom, és pogácsaszaggatóval kiszaggatom. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom és felvert tojásfehérjével megkenem, előmelegitett sütőben 200 fokon, 20-25 percig sütöm.
Összegyúrjuk, kinyújtjuk. Rudakra vágjuk, megkenjük tojással a tetejét és megszórjuk szezámmaggal.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrtam, kelesztettem, vékonyra, téglalap alakúra nyújtottam. Megkentem tejföllel, megszórtam medvehagymával, sajttal. Feltekertem, 1,5 ujjnyi vastag csigákat vágtam. Hőfoko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát kitekerem, lisztezem, kicsit nyújtok rajta és kb 2-2,5 cm széles csíkokat vágok belőle. Rátekerem a beolajozott formákra, kicsit fedjék egymást. Megkenem a felve...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tojásfehérjéből 1-2 evőnálnyit tegyél félre, az kell majd a lekenéshez. A tojásfehérjéhez add hozzá a sót és a citromlevet, kézi habverővel verd fel, de csak egy kicsit, amíg hab...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű