3 ek. só
csipet kristály cukor
40 dkg főtt áttörve burgonya
3 dl tej
1 db tojás
25 dkg margarin
2 db tojássárgája
1 kg liszt
5 dkg élesztő
A liszthez hozzáadjuk a margarint, az áttört főtt burgonyát, majd ízlés szerint sózzuk és beleütjük a tojások sárgáját.
Közben a tejet meglangyosítjuk kevés kristálycukorral és felfuttatjuk az élesztőt benne.
A felfuttatott élesztőt is hozzáadjuk és összedolgozzuk.
Meleg helyen a duplájára kelesztjük. majd kinyújtjuk, kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és a tojással lekenjük.
Kicsit még pihentetjük, majd kb. 180 fokon pirosra sütjük.
Az összes hozzávalót összegyúrjuk, kb. 0,5 cm vastagra kinyújtjuk. Derelyevágóval felvágjuk, a tetejét megkenjük 1 felvert tojással, majd tetszés szerint sajttal, köménnyel, szezá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindezt jól összegyúrni, és kis (mogyorónyi) gombócokat formálni. A tallérsütőt jól felforrósítani a gázon, és nagy lángon 4-esével kisütni. Közben meg kell fordítani a tallérsü...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesÖsszemorzsolom a lisztet a margarinnal majd hozzáadom a többi hozzávalót. Kinyújtom de nem szabad vékonyra nyújtani. Megkenem tojássárgájával,megszórom reszelt sattal és rudakra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrom. Kinyújtom. A tetejét megkenem a tojásfehérjével, amit előtte villával kissé felvertem. Megszórom sajttal (esetleg köménymaggal, tökmaggal) a tésztát. De...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű