3 kg krumpli
liszt, amennyit felvesz (50-60 dkg)
só
zsír
A burgonyát megfőzzük és lehetőleg, amíg forró, burgonyatörőn átnyomjuk. Megvárjuk, amíg langyosra hűl és akkor adjuk hozzá a lisztet, amennyit a krumpli felvesz és alaposan összegyúrjuk. Egy deszkára borítjuk, vastagabb rudat formázunk belőle, és nagyjából ujjnyi szeletet vágunk belőle, amit sodrófával vékonyra, palacsintaformára nyújtunk. Palacsintasütőben zsiradék nélkül, mindkét oldalát megsütjük.
Tálalás előtt olvasztott libazsírral megkenjük.
Szilvalekvárral is nagyon finom.
A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk a többi hozzávalóval együtt. Alaposan kidagasztjuk, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Amí...
Elkészítési idő:A leveles tésztát kiterítjük és kevés olvasztott vajjal átkenjük. A bacon szeleteket a tésztára tesszük, egymáshoz közel, majd megszórjuk a reszelt sajttal. A bacon szeletek mentén...
Elkészítési idő:A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval és 20 dkg reszelt sajttal, majd a szobahőmérsékletű margarinnal és tejföllel elmorzsoljuk. Lágy tésztát gyúrunk belőle. Lisztezett gyúró...
Elkészítési idő: