Családireceptkönyv.hu

Káposztás pogácsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Fél kiló lereszelt fehér káposztát besózunk fél órára, majd 2 kanál olajon egy kanál cukorral megpirítjuk. Jó bőven borsozzuk, majd hagyjuk kihűlni.
Kelt tésztát készítünk fél kiló lisztből, így: 3 dkg élesztőt egy bögre (2 dl) langyos tejben egy kanál cukorral kicsit felfuttatunk. A fél kiló lisztet elmorzsoljuk 15 dkg vajjal. Ezt a felfuttatott élesztővel, egy tojás sárgájával, egy kis csésze tejföllel és kevés sóval ruganyós tésztává gyúrjuk. Letakarva duplájára kelesztjük.
Mikor megkelt, a tésztát újjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük a káposztával, összehajtjuk, nyújtjuk majd megint káposzta ... Ezt addig, amíg a káposztából tart (kb 3-4-szer). A tetejét kés fokával kockázzuk, majd egy pohár segítségével korongokat vágunk. Tetejüket megkenjük a tojás fehérjével, és megszórjuk köménymaggal. A sütőben szép pirosra sütjük őket.

Káposztás pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Péter
Sajtos pogácsa
Sajtos pogácsa

A lisztet egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a sót és a tojásokat. A margarint és a tejfölt a mikróban szoba-hőmérsékletűre melegítjük, és a tejfölbe belekeverjük az é...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Sajtos-túrós pogácsa
Sajtos-túrós pogácsa

A tejet a cukorral élesztővel felfuttatjuk. Egy tálban a lisztet és a zsírt/margarint/összemorzsoljuk , majd hozzákeverjük a felfuttatott élesztőt, túrót, tojást, tejfölt, sót. J...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Sajtos csiga
Sajtos csiga

A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, 5 cipót formálunk belőle. A töltelék hozzávalóit habosra keverjük és a kinyújtott tésztára kenjük. Alufóliában feltekerjük és legalább egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dini
Bögrés kiflicskék
Bögrés kiflicskék

1. A tejet és az olajat langyosítsuk meg egy tálban. 2. Szórjuk bele az élesztőt. 3. Az élesztőt picit kavarjuk el, majd a többi hozzávalóval (liszt, só, cukor) gyúrjuk össze. Én...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk