Fél kiló lereszelt fehér káposztát besózunk fél órára, majd 2 kanál olajon egy kanál cukorral megpirítjuk. Jó bőven borsozzuk, majd hagyjuk kihűlni.
Kelt tésztát készítünk fél kiló lisztből, így: 3 dkg élesztőt egy bögre (2 dl) langyos tejben egy kanál cukorral kicsit felfuttatunk. A fél kiló lisztet elmorzsoljuk 15 dkg vajjal. Ezt a felfuttatott élesztővel, egy tojás sárgájával, egy kis csésze tejföllel és kevés sóval ruganyós tésztává gyúrjuk. Letakarva duplájára kelesztjük.
Mikor megkelt, a tésztát újjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük a káposztával, összehajtjuk, nyújtjuk majd megint káposzta ... Ezt addig, amíg a káposztából tart (kb 3-4-szer). A tetejét kés fokával kockázzuk, majd egy pohár segítségével korongokat vágunk. Tetejüket megkenjük a tojás fehérjével, és megszórjuk köménymaggal. A sütőben szép pirosra sütjük őket.
A lisztet egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a sót és a tojásokat. A margarint és a tejfölt a mikróban szoba-hőmérsékletűre melegítjük, és a tejfölbe belekeverjük az é...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tejet a cukorral élesztővel felfuttatjuk. Egy tálban a lisztet és a zsírt/margarint/összemorzsoljuk , majd hozzákeverjük a felfuttatott élesztőt, túrót, tojást, tejfölt, sót. J...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, 5 cipót formálunk belőle. A töltelék hozzávalóit habosra keverjük és a kinyújtott tésztára kenjük. Alufóliában feltekerjük és legalább egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejet és az olajat langyosítsuk meg egy tálban. 2. Szórjuk bele az élesztőt. 3. Az élesztőt picit kavarjuk el, majd a többi hozzávalóval (liszt, só, cukor) gyúrjuk össze. Én...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű