Fél kiló lereszelt fehér káposztát besózunk fél órára, majd 2 kanál olajon egy kanál cukorral megpirítjuk. Jó bőven borsozzuk, majd hagyjuk kihűlni.
Kelt tésztát készítünk fél kiló lisztből, így: 3 dkg élesztőt egy bögre (2 dl) langyos tejben egy kanál cukorral kicsit felfuttatunk. A fél kiló lisztet elmorzsoljuk 15 dkg vajjal. Ezt a felfuttatott élesztővel, egy tojás sárgájával, egy kis csésze tejföllel és kevés sóval ruganyós tésztává gyúrjuk. Letakarva duplájára kelesztjük.
Mikor megkelt, a tésztát újjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük a káposztával, összehajtjuk, nyújtjuk majd megint káposzta ... Ezt addig, amíg a káposztából tart (kb 3-4-szer). A tetejét kés fokával kockázzuk, majd egy pohár segítségével korongokat vágunk. Tetejüket megkenjük a tojás fehérjével, és megszórjuk köménymaggal. A sütőben szép pirosra sütjük őket.
A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztbe öntjük a felfuttatott élesztőt, hozzáadjuk a többi belevalót és alaposan összegyúrjuk. Kinyújtjuk a tésztát, majd össz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű35 dkg liszt 25 dkg vaj (vagy margarin) 1 tk. só 20 dkg reszelt sajt (nálam a fele füstölt)...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA kb. 2 – 3 cm-es csirkemáj darabkákat tekerjük be egy szalonna szeletbe és sütőben süssük meg. (Elkészítése itt megtekinthető : Csirkemáj baconszeletekbe tekerve) Hagyjuk a szalo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt egy csipet cukorral és a tejjel felfuttatom, majd a tészta hozzávalóit összegyúrom. 1 órán át letakarva pihentetem, majd kinyújtom 1-1,5 cm vastagságúra és kis méretű p...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű