0,5 kg Liszt, 2,5 dl tej, 2,5 dkg élesztő,, pici cukor, fél evőkanál só, 75 c l olaj.
. Az egészet egybe begyúrni, 1 órát keleszteni, 14 db ra osztani és kisodorni, papírral fedett tepsibe fektetni tojással lekenni, és fél óra pihentetés után 200 fokon sütni, 5 perc után a sütőből kivenni és a sós mázzal meglocsolni. Sós Máz: 3 ev. kanál liszt, 1 ev, kanál só, 1 dl víz.vissza a sütőbe és szép aranybarnára sütni, azért jó a recept mert másnap lehet vinni a suliba.Nálunk ezt 100 Ft ért adják , hát szerintem 30 ft nál nem került többe."
A cukorból, 2 ujjnyi tejből és 1 evőkanál lisztből kovászt készítünk, majd a többi hozzávalóval együtt puha tésztát gyúrunk, a tojás kivételével. Minimum 15 percig kelesztjük, de...
Elkészítési idő: 1 óra 40 percA tojás kivételével a hozzávalókat összegyúrjuk (nálam elő a robotgép és bele mindent). Kis időre a tésztát hidegre tesszük. Kb. 3x hajtogatva a tésztát kinyújtjuk kb. 1-2 cm magas...
Elkészítési idő:◾️A liszteket átszitáljuk. ◾️Az élesztőt a cukros tejfölben elkeverjük. ◾️A liszteket, a tojásokat, a margarint és a sót egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk az élesztős tejfölt is...
Elkészítési idő: 120 perc