0,5 kg Liszt, 2,5 dl tej, 2,5 dkg élesztő,, pici cukor, fél evőkanál só, 75 c l olaj.
. Az egészet egybe begyúrni, 1 órát keleszteni, 14 db ra osztani és kisodorni, papírral fedett tepsibe fektetni tojással lekenni, és fél óra pihentetés után 200 fokon sütni, 5 perc után a sütőből kivenni és a sós mázzal meglocsolni. Sós Máz: 3 ev. kanál liszt, 1 ev, kanál só, 1 dl víz.vissza a sütőbe és szép aranybarnára sütni, azért jó a recept mert másnap lehet vinni a suliba.Nálunk ezt 100 Ft ért adják , hát szerintem 30 ft nál nem került többe."
Összegyúrni, dió nagyságú golyókat formázni, ostyasütőben, gázon kisütni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet 20 dkg vajjal elmorzsoljuk, hozzákeverjük a sót, majd a liszt közepében egy kis lyukat készítünk, ebbe öntjük bele a langyos tejfölt, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Öss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés Először gyúrd össze a tésztát: a lisztet keverd el a sóval, majd morzsold el benne a vajat. Add hozzá az élesztőt és a tejfölt és gyúrj belőle egy ruganyos tésztát. Ted...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásfehérjét habosítsd fel, de nem kell habbá verni. Keverd bele az olvasztott olajat, a sót és acitromlevet. A száraz hozzávalókat vegyítsd el és keverd bele a masszába. Készít...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű