0,5 kg Liszt, 2,5 dl tej, 2,5 dkg élesztő,, pici cukor, fél evőkanál só, 75 c l olaj.
. Az egészet egybe begyúrni, 1 órát keleszteni, 14 db ra osztani és kisodorni, papírral fedett tepsibe fektetni tojással lekenni, és fél óra pihentetés után 200 fokon sütni, 5 perc után a sütőből kivenni és a sós mázzal meglocsolni. Sós Máz: 3 ev. kanál liszt, 1 ev, kanál só, 1 dl víz.vissza a sütőbe és szép aranybarnára sütni, azért jó a recept mert másnap lehet vinni a suliba.Nálunk ezt 100 Ft ért adják , hát szerintem 30 ft nál nem került többe."
A tejet meglangyosítjuk a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet egy tálba tesszük, elkeverjük benne a sót, majd hozzáadjuk a tejfölt, a tojást, az éleszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt, langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a többi hozzávalókkal összemorzsoljuk. A tészta közepébe tesszük a felfuttatott élesztőt és jól kidolgozzuk a tésztát....
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA leveles tésztát kiolvasztjuk, kb 0,5-1 cm vastagságú négyzetre nyújtjuk. Pizzakrém: A hozzávalókat simán összekeverjük, ízlés szerint fűszerezzük, a virsliket felkarikázzuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű