0,5 kg Liszt, 2,5 dl tej, 2,5 dkg élesztő,, pici cukor, fél evőkanál só, 75 c l olaj.
. Az egészet egybe begyúrni, 1 órát keleszteni, 14 db ra osztani és kisodorni, papírral fedett tepsibe fektetni tojással lekenni, és fél óra pihentetés után 200 fokon sütni, 5 perc után a sütőből kivenni és a sós mázzal meglocsolni. Sós Máz: 3 ev. kanál liszt, 1 ev, kanál só, 1 dl víz.vissza a sütőbe és szép aranybarnára sütni, azért jó a recept mert másnap lehet vinni a suliba.Nálunk ezt 100 Ft ért adják , hát szerintem 30 ft nál nem került többe."
A Ráma és a só kivételével a hozzávalókból rugalmas kelt tésztát készítünk. (Só nem kell bele) A megkelt tésztát 8 egyenlő részre osztjuk. 2 tányér nagyságú kerek lapot nyújtunk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKépek a hajtogatáshoz: http://www.amiakonyhambolkikerul.hu/news/leveles-sajtos-rud/ A liszthez morzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk az összes hozzávalót, és jól összegyúrjuk, dag...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vajat és a lisztet elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk és összegyúrjuk a sót, sütőport, reszelt sajtot és 1 tojássárgáját annyi tejföllel, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. A tész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépésben a lisztet elkeverem a vajjal, sütőporral és a sóval. Utána hozzáadom a reszelt sajtot, a két tojást, és a tejfölt. Amennyiben szükséges, öntök még hozzá tejet....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű